Králičie závitky so sladkými zemiakmi
Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 28. februára 2017
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 28. februára 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Králičie stehno osolíme, pridáme posekané bylinky a zrolujeme do valčeka – najlepšie do potravinárskej fólie. Vákuovo zabalíme a pripravujeme metódou sous–vide pri 61 °C 40 minút. (Pozn. red.: Metóda sous-vide spočíva v tom, že sa čerstvé suroviny uložia do vákuových vreciek, z ktorých je pomocou prístroja na vákuové balenie odsatý vzduch. Potom sa vložia do vodného kúpeľa, v ktorom sa udržiava nízka teplota pomocou prístroja s nastaviteľnou teplotou a dĺžkou varenia, podľa druhu suroviny.)
- 2
Sladké zemiaky očistíme, nakrájame na 0,5 cm plátky, osolíme, pridáme olivový olej, dôkladne premiešame, poukladáme na pekáč a pečieme v rúre predhriatej na 185 °C asi 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu