Králičie závitky so sladkými zemiakmi

Rastislav Bekeš
šéfkuchár a majiteľ penziónu Harmónia v Suchej nad Parnou, 28. februára 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Králičie závitky so sladkými zemiakmi Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Králičie stehno osolíme, pridáme posekané bylinky a zrolujeme do valčeka – najlepšie do potravinárskej fólie. Vákuovo zabalíme a pripravujeme metódou sous–vide pri 61 °C 40 minút. (Pozn. red.: Metóda sous-vide spočíva v tom, že sa čerstvé suroviny uložia do vákuových vreciek, z ktorých je pomocou prístroja na vákuové balenie odsatý vzduch. Potom sa vložia do vodného kúpeľa, v ktorom sa udržiava nízka teplota pomocou prístroja s nastaviteľnou teplotou a dĺžkou varenia, podľa druhu suroviny.)

  2. 2

    Sladké zemiaky očistíme, nakrájame na 0,5 cm plátky, osolíme, pridáme olivový olej, dôkladne premiešame, poukladáme na pekáč a pečieme v rúre predhriatej na 185 °C asi 20 minút.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist