Terinka v aspiku s glazúrovanými cibuľkami

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 7. januára 2016
Terinka v aspiku s glazúrovanými cibuľkami
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
200 g
100 g
150 g
20 g
2 g
100 ml
50 g
5 g
200 g




Postup

  1. 1

    Umyté mäso dáme spolu s očistenou zeleninou do hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme soľ, korenie a pomaly privedieme do varu. Varíme pomalým varom asi 2 hodiny.

  2. 2

    Uvarené mäso vyberieme spolu so zeleninou, po ochladení všetko nakrájame na malé kocky a dáme do formy. Vývar precedíme cez sito, prípadne dochutíme soľou a pridáme želatínu, ktorú sme predtým namočili do studenej vody.

  3. 3

    Vývarom zalejeme nakrájané mäso vo forme, troška potrasieme, aby sme sa zbavili bubliniek, a dáme do chladničky stuhnúť.

  4. 4

    Na panvici spravíme karamel, ktorý zalejeme červeným vínom. V tomto víne povaríme asi 10 minút očistenú šalotku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia