Terinka v aspiku s glazúrovanými cibuľkami
			   Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 7. januára 2016
		   
		   šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 7. januára 2016

Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Umyté mäso dáme spolu s očistenou zeleninou do hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme soľ, korenie a pomaly privedieme do varu. Varíme pomalým varom asi 2 hodiny.
- 2
 Uvarené mäso vyberieme spolu so zeleninou, po ochladení všetko nakrájame na malé kocky a dáme do formy. Vývar precedíme cez sito, prípadne dochutíme soľou a pridáme želatínu, ktorú sme predtým namočili do studenej vody.
- 3
 Vývarom zalejeme nakrájané mäso vo forme, troška potrasieme, aby sme sa zbavili bubliniek, a dáme do chladničky stuhnúť.
- 4
 Na panvici spravíme karamel, ktorý zalejeme červeným vínom. V tomto víne povaríme asi 10 minút očistenú šalotku.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu