Pšenoto so zeleninou a schwarzwaldskou šunkou
Zdravý a rýchly recept plný zeleninky, ktorý zasýti.
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu so šunkou.
- 2
Pridáme nakrájaný cesnak a za okamih pridáme na kúsky nakrájanú cuketu, fazuľky a papriku. Varíme do mäkka.
- 3
Zatiaľ sparíme pšeno horúcou vodou, aby nebolo horké.
- 4
Pšeno pridáme k uvarenej zelenine, rýchlo osmažíme a zalejeme 2 hrnčekmi vody a pridáme bujón. Keď začne voda vrieť, dáme na najslabší oheň, prikryjeme pokrievkou a necháme variť.
- 5
Po 15 minútach vypneme plameň, nastrúhame syr a zamiešame ho spolu so sušenými paradajkami do horúceho pšenota. Podávame s nakrájanou čerstvou paradajkou a nastrúhaným syrom.
Tiež pšenoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu