Pšenoto so zeleninou a schwarzwaldskou šunkou
Zdravý a rýchly recept plný zeleninky, ktorý zasýti.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 hrnček |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
3 plátky |
|
1/2 ks |
|
1 hrsť zelené |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
(grana padano) |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu so šunkou.
- 2
Pridáme nakrájaný cesnak a za okamih pridáme na kúsky nakrájanú cuketu, fazuľky a papriku. Varíme do mäkka.
- 3
Zatiaľ sparíme pšeno horúcou vodou, aby nebolo horké.
- 4
Pšeno pridáme k uvarenej zelenine, rýchlo osmažíme a zalejeme 2 hrnčekmi vody a pridáme bujón. Keď začne voda vrieť, dáme na najslabší oheň, prikryjeme pokrievkou a necháme variť.
- 5
Po 15 minútach vypneme plameň, nastrúhame syr a zamiešame ho spolu so sušenými paradajkami do horúceho pšenota. Podávame s nakrájanou čerstvou paradajkou a nastrúhaným syrom.
Tiež pšenoto:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu