Zeleninové pšenoto
Zeleninové pšenoto

Pšenoto so zeleninou a schwarzwaldskou šunkou

iwua - bez fotkyiwua, 3. apríla 2022

Zdravý a rýchly recept plný zeleninky, ktorý zasýti.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
1 ks
3 strúčiky
3 plátky
1/2 ks
1 hrsť zelené
1 ks
1 ks
 (grana padano)




Postup

  1. 1

    Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu so šunkou.

  2. 2

    Pridáme nakrájaný cesnak a za okamih pridáme na kúsky nakrájanú cuketu, fazuľky a papriku. Varíme do mäkka.

  3. 3

    Zatiaľ sparíme pšeno horúcou vodou, aby nebolo horké.

  4. 4

    Pšeno pridáme k uvarenej zelenine, rýchlo osmažíme a zalejeme 2 hrnčekmi vody a pridáme bujón. Keď začne voda vrieť, dáme na najslabší oheň, prikryjeme pokrievkou a necháme variť.

  5. 5

    Po 15 minútach vypneme plameň, nastrúhame syr a zamiešame ho spolu so sušenými paradajkami do horúceho pšenota. Podávame s nakrájanou čerstvou paradajkou a nastrúhaným syrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia