Šampiňónová polievka so zeleninou
Suroviny
500 g čerstvé |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4 ks (bez vňate) |
|
3 ks stredná |
|
1/2 ks |
|
100 g (po očistení) |
|
1 plátok (hrubý 1,5 čo) |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1/2 kocky |
|
|
|
|
|
1 plátok |
|
domáca |
|
|
Postup
-
1
Očistené na plátky narezané šampiňóny osolím a podusím na masle v osobitnom kastróle.
- 2
Na horúcom oleji spením nakrájanú cibuľku a dám trochu rasce. Očistenú na menšie kocky nakrájanú všetku zeleninu aj zemiak restujem chvíľu na cibuľkovom základe s rascou, posolím.
- 3
Potom zasypem múkou, ktorú v zelenine opražím. Zalejem vodou, dám polovičku zeleninového bujónu, ligurček, malý kúsok bielej papriky, nechám prevrieť za občasného miešania a varím.
- 4
Keď je zelenina takmer mäkká, pridám na masle dusené šampiňóny a chvíľu ešte povarím. Dochutím podľa potreby.
Tiež Šampiňónová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu