Gaštanové pirohy s bryndzovou plnkou
šéfkuchár hotela Dubná Skala v Žiline, 2. marca 2016
Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvarené gaštany nastrúhame najemno na strúhadle. Pridáme múku, vajce a soľ podľa chuti. Vypracované cesto necháme pol hodiny odpočinúť. Bryndzu okoreníme čiernym korením, pridáme najemno nakrájanú pažítku, poriadne vymiešame. Maslo rozpustíme tak, aby bolo mäkké a formovateľné. Šalviu nakrájame nadrobno a na troche oleja s maslom veľmi krátko osmažíme. Potom ju primiešame do mäkkého masla, dochutíme soľou, poriadne premiešame a maslo necháme stuhnúť.
- 2
Maslo zabalíme do potravinovej fólie do tvaru šúľka a dáme do chladničky. Na doske vyvaľkáme cesto a formičkou vykrojíme kolieska, naplníme ich bryndzou a vidličkou pritlačíme okraje tak, aby sa cesto spojilo.
- 3
Do vriacej vody pridáme soľ, pirohy v nej varíme po vyplávaní ešte 2–3 minúty. Lístky šalvie pri najmiernejšom ohni vysmažíme v oleji, dávame pozor, aby olej nemal príliš vysokú teplotu. Horúce pirohy uložíme na tanier, maslo nakrájame na kolieska a uložíme na pirohy. Dozdobíme vysmaženými lístkami šalvie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu