Gaštanové pirohy s bryndzovou plnkou

Jakub Šouc
šéfkuchár hotela Dubná Skala v Žiline, 2. marca 2016
Gaštanové pirohy s bryndzovou plnkou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
35 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g uvarené
200 g
1 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Uvarené gaštany nastrúhame najemno na strúhadle. Pridáme múku, vajce a soľ podľa chuti. Vypracované cesto necháme pol hodiny odpočinúť. Bryndzu okoreníme čiernym korením, pridáme najemno nakrájanú pažítku, poriadne vymiešame. Maslo rozpustíme tak, aby bolo mäkké a formovateľné. Šalviu nakrájame nadrobno a na troche oleja s maslom veľmi krátko osmažíme. Potom ju primiešame do mäkkého masla, dochutíme soľou, poriadne premiešame a maslo necháme stuhnúť.

  2. 2

    Maslo zabalíme do potravinovej fólie do tvaru šúľka a dáme do chladničky. Na doske vyvaľkáme cesto a formičkou vykrojíme kolieska, naplníme ich bryndzou a vidličkou pritlačíme okraje tak, aby sa cesto spojilo.

  3. 3

    Do vriacej vody pridáme soľ, pirohy v nej varíme po vyplávaní ešte 2–3 minúty. Lístky šalvie pri najmiernejšom ohni vysmažíme v oleji, dávame pozor, aby olej nemal príliš vysokú teplotu. Horúce pirohy uložíme na tanier, maslo nakrájame na kolieska a uložíme na pirohy. Dozdobíme vysmaženými lístkami šalvie.

Diskusia k receptu

luclup
Mnam az sa mi slinky zbiehaju :) gastany luubim, bryndzu taktiez - skvela kombinacia ! Chvalim a jednoznacne davam 5* :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia