Lazane s tekvicou a bryndzou

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 29. novembra 2015
Lazane s tekvicou a bryndzou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
50 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
250 g
3 ks
1 ks
1 PL
 na potieranie
Plnka:
400 g
200 g
2 ks
Omáčka:
40 g
1 strúčik
20 g
50 ml
200 ml
250 ml
20 g




Postup

  1. 1

    Do múky zmiešanej s petržlenovou vňaťou, so soľou a s korením za stáleho miešania pridávame po jednom žĺtky a vajce, potom prilejeme olivový olej. Cesto musí byť na vzhľad „trúsivé“, ale keď ho stlačíme, má sa ľahko spojiť. Zarobené cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odpočinúť asi 15 minút v chladničke. Potom vyvaľkáme tenký plát, z ktorého povykrajujeme rovnaké krúžky s priemerom 12 – 15 cm, uvaríme.

  2. 2

    Plnka: Urestujeme cibuľu a tekvicu s podrvenou rascou, kým nezmäkne. Ochutíme soľou a korením. Necháme vychladnúť a zmiešame spolu s bryndzou.

  3. 3

    Na omáčku si orestujeme cibuľku a cesnak do sklovita, poprášime cukrom, skaramelizujeme a podlejeme vínom, ktoré necháme vyredukovať. Potom prilejeme vývar a takisto vyredukujeme. Nakoniec pridáme smotanu a pri malom ohni necháme prevárať, kým omáčka trošku nezhustne. Vmiešame maslo a dochutíme soľou, korením (ak by bola omáčka niekomu príliš sladká, môžeme pridať trošku citrónovej šťavy). Zmiešame s bryndzovou plnkou a prekladáme na tanieri s uvarenými lazaňami. Môžeme dozdobiť kúskami bryndze.

Diskusia k receptu

natascha1
Kombinácia tekvice a bryndze ma prekvapila. Veľmi zaujímavý nápad. Recept som si uložila a určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia