Lazane s tekvicou a bryndzou
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum, 29. novembra 2015

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| 3 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| na potieranie |
|
| Plnka: | |
| 400 g |
|
| 200 g |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Omáčka: | |
| 40 g |
|
| 1 strúčik |
|
| 20 g |
|
| 50 ml |
|
| 200 ml |
|
| 250 ml |
|
| 20 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Do múky zmiešanej s petržlenovou vňaťou, so soľou a s korením za stáleho miešania pridávame po jednom žĺtky a vajce, potom prilejeme olivový olej. Cesto musí byť na vzhľad „trúsivé“, ale keď ho stlačíme, má sa ľahko spojiť. Zarobené cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odpočinúť asi 15 minút v chladničke. Potom vyvaľkáme tenký plát, z ktorého povykrajujeme rovnaké krúžky s priemerom 12 – 15 cm, uvaríme.
- 2
Plnka: Urestujeme cibuľu a tekvicu s podrvenou rascou, kým nezmäkne. Ochutíme soľou a korením. Necháme vychladnúť a zmiešame spolu s bryndzou.
- 3
Na omáčku si orestujeme cibuľku a cesnak do sklovita, poprášime cukrom, skaramelizujeme a podlejeme vínom, ktoré necháme vyredukovať. Potom prilejeme vývar a takisto vyredukujeme. Nakoniec pridáme smotanu a pri malom ohni necháme prevárať, kým omáčka trošku nezhustne. Vmiešame maslo a dochutíme soľou, korením (ak by bola omáčka niekomu príliš sladká, môžeme pridať trošku citrónovej šťavy). Zmiešame s bryndzovou plnkou a prekladáme na tanieri s uvarenými lazaňami. Môžeme dozdobiť kúskami bryndze.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu