Rezance s vajcom
Rýchly a chutný receptík.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vajcia uvaríme natvrdo asi 15 minút. Cestoviny ak sú veľmi dlhé prelomíme a dáme variť do osolenej vriacej vody. Vlažné vajcia ošúpeme a postrúhame na jemné rezance. Uvarené cestoviny precedíme cez sitko.
- 2
Maslo a olej roztopíme a zmiešame s cestovinami. Primiešame vajce a osolíme.
- 3
Môžeme posypať opraženou slaninou bez výpeku - slaninu pokrájame a na sucho opečieme na panvici na strednom ohni.
Tiež s vajcom:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ja kolienka nekupujem, široké rezance mi chutia najviac . Ďakujem 🙂.
15 minút preto, lebo žĺtok dlhším varením lepšie stuhne a potom sa dá vajce lepšie nastrúhať.