Cestoviny s vajcom
Cestoviny s vajcom

Rezance s vajcom

alica7 - fotkaalica7, 18. októbra 2025
Rezance s vajcom
Foto: alica7

Rýchly a chutný receptík.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

160 g
2 ks (veľkosť M/L)
40 g
10 g
Na posypanie:



Postup

  1. 1

    Vajcia uvaríme natvrdo asi 15 minút. Cestoviny ak sú veľmi dlhé prelomíme a dáme variť do osolenej vriacej vody. Vlažné vajcia ošúpeme a postrúhame na jemné rezance. Uvarené cestoviny precedíme cez sitko.

  2. 2

    Maslo a olej roztopíme a zmiešame s cestovinami. Primiešame vajce a osolíme.

  3. 3

    Môžeme posypať opraženou slaninou bez výpeku - slaninu pokrájame a na sucho opečieme na panvici na strednom ohni.

Diskusia k receptu

kucharka
My robievame s kolienkami alebo haluškami. Tvoja porcia vyzerá super.
alica7
@kucharka (20.10.2025 08:10)

Ja kolienka nekupujem, široké rezance mi chutia najviac . Ďakujem 🙂.
farbuska
Práve dnes som si robila rezance s vajcami, ale ja som hodila uvarené rezance na panvicu s trochou bravčovej masti a keď sa zohriali, zaliala som ich rozšľahanými surovými vajíčkami. Potom už len nechala stuhnúť za stáleho mieneho miešania. Skúsim niekedy aj takto s postrúhanými vajíčkami. Akurát ma trochu zarazilo: prečo treba vajcia natvrdo variť 15 minút?
1x mamec
alica7
@farbuska (21.10.2025 20:14)

15 minút preto, lebo žĺtok dlhším varením lepšie stuhne a potom sa dá vajce lepšie nastrúhať.