prazdny

Pirohy bez lepku s kyslou smotanou a cibuľkou

Cestoviny

Vyskúšajte dnes naše skvelé domáce pirohy bez lepku. Naplnili sme ich plnkou zo zemiakov, smotany a bryndze a podávali s kyslou smotanou, opraženou cibuľkou a nasekanou petržlenovou vňaťkou....

prazdny

Quinoa sushi s lososom a špargľou

Hlavné jedlá

V tieto teplé dni asi nikomu veľmi nechutia horúce polievky…dobre padne dať si niečo na studeno...

prazdny

Zubáč à la Východ

Hlavné jedlá

Zubáč s tekvicovým pyré a feniklovou omáčkou.

prazdny

Krupoto s cviklou

Bezmäsité jedlá

Toto je ďalšia z možností, ako použiť cviklu a cviklové listy. Tie majú vysokú nutričnú hodnotu....

prazdny

Fajnotka od Moničky

Večera

Je to podobné ako "Plpa"

prazdny

Bruschetta so šunkou a s čerešňovým ragú

Bravčové mäso

Čerešnička na torte – známe úslovie ilustruje, ako veľmi si homo fajnovus váži toto jarno–letné ovocie. No...

prazdny

Zeleninová polievka a kuracie s fazuľkou z jedného hrnca

Kuracie mäso

Chcem sa priznať, že varenie je pre mňa zážitok a nechcem ho zameniť za varenie ako...

prazdny

Ryba s rajčiakovou omáčkou

Hlavné jedlá

Očistenú zeleninu pokrájanú na plátky, celé čierne korenie, citrónovú kôru, bobkový list a soľ...

prazdny

Slaninová knedľa s údeným mäsom

Bravčové mäso

Dve a pol žemle rozkrájame na kocky a polejeme 10 PL studeného mlieka. Na kocky nakrájanú...

prazdny

Paradajkové košíčky so pšenom

Bezmäsité jedlá

Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

prazdny

Kurča s bylinkami

Kuracie mäso

Očistené kurča nakrájame na časti, vložíme do misy a marinujeme asi hodinu v citrónovej šťave spolu...

prazdny

Domáci tekvicový sirup „pumpkin spice“, ako stvorený do hrejivých jesenných nápojov

Nápoje

Urobte si do zásoby tento korenistý sirup z tekvice. Využijete ho na prípravu hrejivých čajových a...

prazdny

Celer se sušenými rajčaty

Bezmäsité jedlá

Salát pro milovníky celeru. Velice jemný a příjemný. Výborný se semínkovýma placičkama i jako bežný...

prazdny

Dusená kapusta s ryžou

Bezmäsité jedlá

Toto jednoduché a chutné jedlo kombinuje jemnú dusenú kapustu s ryžou SOS Long, ktorá skvele absorbuje chute....

prazdny

Jahodový cheesecake s „aero“ čokoládkou

Dezerty

Nad parou rozpustíme čokoládu, želatínu necháme napučať v ľadovej vode. Zmiešame crème fresh s vanilkou v kastróle...

prazdny

Pirohy plnené dubákovým ragú

Cestoviny

Z múky, vajec, zo soli a z oleja vymiesime kompaktné cesto. Hotové cesto zabalíme...

prazdny

Marhuľové guľky s vínovou penou

Dezerty

Zemiaky dáme uvariť deň vopred, pomelieme ich, dáme na pracovnú dosku, do stredu spravíme jamku,...

prazdny

Cestovinový šalát bez lepku so špargľou a s bazalkovým pestom

Cestoviny

Poďme si na privítanie slnečných dní spraviť tento chutný bezlepkový cestovinový šalát....

prazdny

Námornícke fondue

Večera

V mojich zážitkoch pribudlo niekoľko zaujímavostí z histórie lodných kuchýň. Tam som sľúbil, že poskytnem...

prazdny

Knedličky z celozrnných rožkov a údeného tofu

Bezmäsité jedlá

Výborne sa hodia do krémových polievok alebo so zeleninovým šalátom či dresingom.

prazdny

Rybacia polievka

Cestoviny

Túto rybaciu polievku pripravujem už niekoľko rokov a veľmi som si ju obľúbil.

prazdny

Bravčové krokety v „čiernom“ krupote

Bravčové mäso

Očistené a umyté nožičky, srdce, kožu a jazyk vložíme do základu s cibuľou, cesnakom, ...

prazdny

Batôžteky s hovädzinou

Hovädzie mäso

Z múky, vajca a vody pripravíme cesto, ktoré rozvaľkáme a narežeme na štvorčeky.

prazdny

Caramelle plnené syrom taleggio

Cestoviny

Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...

prazdny

Nudle s mákem - kluski z makiem

Cestoviny

Z hrubé mouky, vejce a trochy studené vody vypracujeme nudlové těsto( viz recepisy na nudlové těsto),...

prazdny

Tournedos s maslovou zeleninou

Hovädzie mäso

Francúzska kuchyňa je spojená s úžasnou francúzskou kultúrou a spôsobom života, a predstavuje tiež kolísku kulinárskeho...

prazdny

Losos v hráškovom kréme s baby cviklou a baklažánom

Hlavné jedlá

Umytého a osušeného lososa pokvapkáme citrónovou šťavou, posypeme soľou a grilujeme približne 4 minúty z každej strany....

prazdny

Dezert z bielej čokolády s pošírovanou rebarborou a macerovanými jahodami

Dezerty

Dnes nám bude variť mladý michelinský šéfkuchár Ladislav Floreán a pripraví svieži moderný dezert plný tradičných sezónnych...