Maková panna cotta s mangovým sorbetom
Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 25. januára 2018
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 25. januára 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
8
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
Suroviny
Krém: | |
500 ml |
|
500 ml |
|
3 ks |
|
150 g |
|
6 plátkov |
|
50 g |
|
Sorbet: | |
200 g |
|
100 g |
|
100 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Najskôr urobíme sorbet. Mango rozmixujeme, pridáme cukor a víno. Dáme do mrazničky a občas premiešame. Sorbet pomaly zamŕza.
- 2
Do hrnca dáme smotanu a mlieko a varíme. Necháme vychladnúť asi na 70 °C a pridáme napučanú a rozpustenú želatínu. Premiešame s vyšľahanými žĺtkami s cukrom a necháme stuhnúť. Podávame so sorbetom a mletým makom.
Tiež panna cotta:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 3 komentáre