Bezlepkové halušky
Bezlepkové halušky

Bezlepkové halušky s medvedím cesnakom

novalim - fotkanovalim, dnes 17:00. Komerčný recept.
Bezlepkové halušky s medvedím cesnakom
Foto: novalim

Ako často si doma pripravujete bezlepkové halušky? Okrem klasických bryndzových máme radi aj vajcové alebo s kyslou smotanou. Dnes sme si však navarili Zobraziť celý popisAko často si doma pripravujete bezlepkové halušky? Okrem klasických bryndzových máme radi aj vajcové alebo s kyslou smotanou. Dnes sme si však navarili jarnú verziu halušiek, pretože sme do haluškového cesta pridali medvedí cesnak. Ten halušky nielen pekne zafarbil na bledozeleno, prepožičal im aj jemnú a nevtieravú cesnakovú chuť. Ak premýšľate, čo zajtra navariť, vyskúšajte náš jednoduchý recept.
Zdroj: www.novalim.sk

3
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

asi 500 g
500-600 ml vlažná
1-2 ČL
1 hrsť
1 PL (neutrálnej chuti)
Na dokončenie:
250 g
125 g
 (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Bezlepkové halušky s medvedím cesnakom pripravujeme podobne ako klasické halušky bez zemiakov. Zo základných surovín – bezgluténovej múky Promix UNI, soli a v oleji a vode rozmixovaného medvedieho cesnaku si pripravíme cesto. Želateľná konzistencia cesta je lávovitá až tekutejšia. Taká, aby cesto tieklo z lyžice pomalším tempom.

  2. 2

    Vymiešané cesto necháme krátko postáť. Medzitým zohrejeme vo väčšom hrnci dostatok osolenej vody. Keď voda v hrnci začne vrieť, začneme do nej vhadzovať halušky. Najlepšie to ide pomocou haluškovača, ktorý sa dá prakticky položiť na hrniec a halušky do vody potom len rovno padajú. Aby sa halušky pekne uvarili a nezlepili, odporúčame na jedenkrát variť len za naberačku cesta. Keď sú halušky uvarené, samé vyplávajú na povrch. Dierkovanou naberačkou ich vyberieme z vody, necháme vodu odkvapkať a halušky preložíme do čistej misy.

  3. 3

    My sme si dali tieto halušky s medvedím cesnakom a s bryndzou rozmiešanou s kyslou smotanou. Výborne však chutia aj na „taliansky“ spôsob, poliate trochou olivového oleja a posypané strúhaným parmezánom, alebo aj s vajíčkom, či s bryndzou a opraženou slaninkou. Necháme na vás, ktorá verzia vás najviac osloví.

  4. 4

    Náš tip: prebytočné halušky sa po uvarení a vychladnutí dajú dobre zmraziť napríklad v plastovej nádobe. Potom ich len pri izbovej teplote necháme rozmraziť a zohrejeme ich v mikrovlnke alebo ich hodíme na krátko do vriacej vody.

Diskusia k receptu