Bezlepkové halušky s medvedím cesnakom
Ako často si doma pripravujete bezlepkové halušky? Okrem klasických bryndzových máme radi aj vajcové alebo s kyslou
smotanou. Dnes sme si však navarili Zobraziť celý popisAko často si doma pripravujete bezlepkové halušky? Okrem klasických bryndzových máme radi aj vajcové alebo s kyslou
smotanou. Dnes sme si však navarili jarnú verziu halušiek, pretože sme do haluškového cesta pridali medvedí cesnak. Ten
halušky nielen pekne zafarbil na bledozeleno, prepožičal im aj jemnú a nevtieravú cesnakovú chuť. Ak premýšľate, čo zajtra
navariť, vyskúšajte náš jednoduchý recept.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
Suroviny
asi 500 g |
|
500-600 ml vlažná |
|
1-2 ČL |
|
1 hrsť |
|
1 PL (neutrálnej chuti) |
|
Na dokončenie: | |
250 g |
|
125 g |
|
(nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Bezlepkové halušky s medvedím cesnakom pripravujeme podobne ako klasické halušky bez zemiakov. Zo základných surovín – bezgluténovej múky Promix UNI, soli a v oleji a vode rozmixovaného medvedieho cesnaku si pripravíme cesto. Želateľná konzistencia cesta je lávovitá až tekutejšia. Taká, aby cesto tieklo z lyžice pomalším tempom.
- 2
Vymiešané cesto necháme krátko postáť. Medzitým zohrejeme vo väčšom hrnci dostatok osolenej vody. Keď voda v hrnci začne vrieť, začneme do nej vhadzovať halušky. Najlepšie to ide pomocou haluškovača, ktorý sa dá prakticky položiť na hrniec a halušky do vody potom len rovno padajú. Aby sa halušky pekne uvarili a nezlepili, odporúčame na jedenkrát variť len za naberačku cesta. Keď sú halušky uvarené, samé vyplávajú na povrch. Dierkovanou naberačkou ich vyberieme z vody, necháme vodu odkvapkať a halušky preložíme do čistej misy.
- 3
My sme si dali tieto halušky s medvedím cesnakom a s bryndzou rozmiešanou s kyslou smotanou. Výborne však chutia aj na „taliansky“ spôsob, poliate trochou olivového oleja a posypané strúhaným parmezánom, alebo aj s vajíčkom, či s bryndzou a opraženou slaninkou. Necháme na vás, ktorá verzia vás najviac osloví.
- 4
Náš tip: prebytočné halušky sa po uvarení a vychladnutí dajú dobre zmraziť napríklad v plastovej nádobe. Potom ich len pri izbovej teplote necháme rozmraziť a zohrejeme ich v mikrovlnke alebo ich hodíme na krátko do vriacej vody.
Tiež halušky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu