
Bravčové srdce s tekvicovo-paprikovou omáčkou
Bravčové srdce varíme asi 1–2 hodiny v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, celé...

Sójovo-škvarková pomazánka
Hľadala som na Vareche. sk niečo zo sóje, ale nie je tu veľa receptov s touto...

Špenátová polievka so smotanou a strúhaným vajíčkom
Zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Umyjeme špenát a v hrnci ho na olivovom oleji pomaly...

Zemiakový závin s hubami a zeleninou
Rád hubárim a potom svoj "úlovok" aj používam na prípravu jedál. Neviem, odkiaľ pochádza tento recept,...

Mrkvová polievka so zázvorom a maslovými haluškami
Mňam polievka ako ju máme radi. Dobrá pre detičky a ich rodičov.

Egrešové metamorfózy
Krásny letný deň, milí priatelia. Leto milujem. Ráno si doprajem prechádzku po záhradke. Len...

Smotanové bezlepkové cestoviny
10 minút príprava, 10 minút varenie – toľko času vám bude trvať, kým sa na vašom stole objavia smotanové bezlepkové cestoviny podľa nášho šikovného receptu....

Rýchla fazuľová
Tento recept patrí k mojim obľúbeným, pretože najradšej varím recepty, ktorých varenie trvá minimum času....

Lasagne s fazuľkou
*** Výborný recept na lasagne s mletým bravčovým mäsom a s fazuľkou. Nevyzerajú tak dokonalo, ...

Cviklová polievka
Všetko umyjeme potom pokrajáme dame variť do vody spolu s octom, octu sa...

Študentský hummus
Ako dôkaz, že aj bez indického chleba a tahini pasty vie byť hummus lahodný :)

Varená treska s kôprovým jogurtom
Našiel som recept na lososa od nórského šéfkuchára Josteina Medhausa, tak som si ho upravil a...

Tuniak so zeleninou
Komerčný recept<br />Šťavnatý a marinovaný tuniak pripravený na rozmanitej dusenej zelenine je ľahké jedlo, ktoré oslní...

Odpaľované knedličky ako príloha
Sú veľmi jemné. Recept som si kedysi vystrihla z dajakého časopisu.

Králičie stehno na smotane so slaninkovou knedľou
Stehná umyjeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. V kastróle rozpustíme maslo a stehná opečieme; hotové vyberieme a...

Ovocné sorbety (liči, mango, ríbezľové)
Želatínu pred použitím namočíme v studenej vode. Všetky suroviny dáme do hrnca a prevaríme.

Dorayaki s plnkou z červenej fazule (Anko)
Milujem ázijskú kuchyňu, no najviac ma fascinuje japonská, a práve z tej kategórie je aj...

Tvarohové pirohy s čučoriedkami
Z oboch múk, vajca, soli a vody vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinárskej...

Pemikát - rodný sestrobrat demikátu
Demikát, teda bryndzová polievka, ktorou sa kŕmili všetci hlúpi Janovia a iní mocní bohatieri v...

Moja kapustnica
Tento recept robím ak dostanem bravčové rebierka zo zakáľačky, prípadne keď kúpim pliecko alebo mi zostanú...

Tuniakový šalát
Tento šalátik robil cez týždeň Tibor Mattyašovský pod názvom "Ensalada rusa" v relácii Bez servítky. My...

Jahodové knedličky z kysnutého cesta
Droždie zasypeme cukrom a zalejeme časťou mlieka a necháme nakysnúť. Vo zvyšku mlieka rozmiešame žĺtok...

Plnené kuriatko so slaninovými knedličkami
Najskôr pripravíme kurčatá, ktoré umyjeme, osolíme, okoreníme a rozkrojíme na polovice. Pripravíme plnku – hriankový...

Dromedarovo rizoto
Recept vznikol náhodne, keď si Môj Pán Dromedar zaželal rizoto... nakoľko sme si nevedeli vybrať...