Ryžové placky s bylinkami

redakcia - fotkaredakcia, 14. septembra 2009
4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 strúčiky
1 PL
0,5 l
1 ks
4 PL
1 PL
2 PL
1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Ryžu niekoľkokrát prepláchneme pod horúcou vodou, zalejeme vývarom zo zeleninového bujónu, uvaríme domäkka a necháme vychladnúť. Ošúpanú cibuľu a cesnak jemne nasekáme, osmažíme na rozpustenom masle a vmiešame k pripravenej vychladnutej ryži.

  2. 2

    Pridáme vajcia, 4 PL najemno strúhaného parmezánu, hladkú múku, nakrájanú žeruchu alebo pažítku, ochutíme mletým korením, osolíme a všetko dôkladne premiešame. Z ryže tvarujeme mokrými rukami menšie tenké placky a pečieme po oboch stranách do zlatista.

  3. 3

    Hotové placky upravíme na nahriate taniere a ozdobíme ich nakrájanými paradajkami, cibuľou a čerstvým petržlenom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia