4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu niekoľkokrát prepláchneme pod horúcou vodou, zalejeme vývarom zo zeleninového bujónu, uvaríme domäkka a necháme vychladnúť. Ošúpanú cibuľu a cesnak jemne nasekáme, osmažíme na rozpustenom masle a vmiešame k pripravenej vychladnutej ryži.
- 2
Pridáme vajcia, 4 PL najemno strúhaného parmezánu, hladkú múku, nakrájanú žeruchu alebo pažítku, ochutíme mletým korením, osolíme a všetko dôkladne premiešame. Z ryže tvarujeme mokrými rukami menšie tenké placky a pečieme po oboch stranách do zlatista.
- 3
Hotové placky upravíme na nahriate taniere a ozdobíme ich nakrájanými paradajkami, cibuľou a čerstvým petržlenom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu