Foto: luciak
Trošku upravená verzia klasickej polievky. Fotka sa nepodarila, jedlo veľmi.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky si nakrájame na menšie kocky (ja som použila 5 veľkých, závisí od množstva polievky) a uvaríme v osolenej vode (vody radšej menej ako viac, ja múkou nezahusťujem) s rascou. Keď sú mäkké, asi tretinu odoberieme a zbytok rozmixujeme vo vode.
- 2
Pridáme rozdrobenú bryndzu, bobkový list, korenie a metličkou vymiešame do hladka. Ešte trochu povaríme.
- 3
Vlejeme zákvas, rozmiešame opäť do hladka, pridáme kúsky zemiakov, ktoré sme si predtým odložili a ešte ochutíme ak treba. Ja som polievku na záver posypala nasucho opraženými slnečnicovými semienkami. Použila by som radšej tekvicové, ale neboli k dispozícii.
Tiež demikát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zákvas je zakysané plnotučné mlieko. Vyrábajú ho viaceré slovenské mliekarne. Keď si zadáte do internetového vyhľadávača slovo "zakvas", nájdete aj konkrétne fotografie tohto mliečneho výrobku.
Dakujem.
Este vcera som guuuglil - tiez ma mohlo napadnut skor ako som sa spytal. Ale pretoze sa mi nechcelo ist do obchodu, dal som tam trochu (1/2 "kelimka") kyslej smotany zriedenej vodou - zhruba 2:1.
A chutilo nam :-).
Ak bude bryndza, spravim zase - davam si nosit zo salasa, ta kupovana mi je nejaka presolena a tuha.
ono da sa kludne pouzit aj acidofilne mlieko alebo kefir, nic sa nestane :)
Uz len cakam na dalsiu davku cerstvej bryndze :-).