Demikát na kyslo

luciakLuciak, 19. apríla 2017 18:18
Ďalšie recepty »

Demikát na kysloFoto: luciak

Trošku upravená verzia klasickej polievky. Fotka sa nepodarila, jedlo veľmi.

4
porcie
10 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Zemiaky si nakrájame na menšie kocky (ja som použila 5 veľkých, závisí od množstva polievky) a uvaríme v osolenej vode (vody radšej menej ako viac, ja múkou nezahusťujem) s rascou. Keď sú mäkké, asi tretinu odoberieme a zbytok rozmixujeme vo vode.

  2. 2

    Pridáme rozdrobenú bryndzu, bobkový list, korenie a metličkou vymiešame do hladka. Ešte trochu povaríme.

  3. 3

    Vlejeme zákvas, rozmiešame opäť do hladka, pridáme kúsky zemiakov, ktoré sme si predtým odložili a ešte ochutíme ak treba. Ja som polievku na záver posypala nasucho opraženými slnečnicovými semienkami. Použila by som radšej tekvicové, ale neboli k dispozícii.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 5 ľudí (3,2 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist