Kráľovská ovsená kaša

pumaamravec - fotkapumaamravec, 15. októbra 2011

Šafrán má takmer cenu zlata (6 583 €/kg), jeho medová zároveň trochu ostrá chuť je nezameniteľná. A v tejto rýchlo pripravenej zdravej ovsenej kaši Zobraziť celý popisŠafrán má takmer cenu zlata (6 583 €/kg), jeho medová zároveň trochu ostrá chuť je nezameniteľná. A v tejto rýchlo pripravenej zdravej ovsenej kaši si ju vychutnáte naplno. :)

1
porcia
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,12 g
250 ml
5 PL
2 ČL




Postup

  1. 1

    Mlieko, ovsené vločky a veľkú časť šafránu dáme do hrnčeka.

  2. 2

    Na miernom ohni privedieme do varu a potom ešte 6-7 minút varíme do zhustnutia. Nakoniec primiešame med.

  3. 3

    Vylejeme do misky, posypeme troškou šafránu a podávame.

    Kráľovská ovsená kaša  - obrázok 3
  4. 4

    TIP: 0,12g šafránu je jedno bežné balenie, približne za 0,79 €. :)

Diskusia k receptu

ancicka
Ja si ovsené vločky robím dosť často,ale so šafránom som ešte nerobila a pritom si ho sama pestujem.
hubata
@ancicka , ale toto bude ovsená kaša s pravým šafránom - mrkni tú cenu. Ja asi naďalej zostanem pri tej mojej kaši ......
evanaaa
Dobrá kaša, inak si viem predstaviť, že len na týchto 12 g šafránu by bolo treba nazbierať piestiky z niekoľkých stovák kvetov ( krokusov), ale predávajú aj náhradný, ten nie je tak drahý, možno postačí.
ailuj82
to môže byť výborné. Ja som si kúpila šafrán asi pred rokom. Do jedla ho stačí naozaj len trošičku, tak sa investícia oplatí :)
viva744
vyskusam, safran pouzivam najma do rybacej polievky,




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia