Foto: sdb
Začínam sa orientovať v lokálnej kuchyni aj v tej svojej. Typicky burgenlandské jedlo, či skôr príloha vhodná najmä k údeninám, varenému kolenu či párkom Zobraziť celý popisZačínam sa orientovať v lokálnej kuchyni aj v tej svojej. Typicky burgenlandské jedlo, či skôr príloha vhodná najmä k údeninám, varenému kolenu či párkom a klobáskam od výmyslu sveta (a to tu oni naozaj vedia).
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme vo vode cez noc odležané strukoviny podľa chuti (ak nepoužívame konzervované), ja som použila cícer, najtypickejšia je ale fazuľa. Na suchej panvici za stáleho miešania ohrievame múku so soľou tak dlho, až nezačne mierne hnednúť a orieškovo voniať. Zalejeme 3/4 litrom vody z uvarených strukovín, necháme múku natiahnuť tekutinu a pridáme strukovinu samotnú. Prelejeme roztopenou masťou a dobre prepražíme na panvici.
- 2
Ak si k tomu upečiete klobásky alebo biele paročky či inú údeninu, odporúčam preliať priao výpekom z panvice. Masťou nešetrite, ina bude Bohnensterz suchý. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Mne sa náhodou recept veľmi páči.