Foto: Pravda: Ľuboš Pilc
Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v slovenských obchodoch. Tento recept pre vás pripravil Zobraziť celý popis Tradičné kubánske jedlá si môžete pokojne pripraviť sami doma, suroviny na ne už zoženiete aj v slovenských obchodoch. Tento recept pre vás pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave.
porcie
príprava
na 110 °C
Postup
-
1
Všetko zmiešame, poriadne rozmixujeme a prepasírujeme. Zmiešame cukor s vodou a pripravíme si karamel, ktorým vytrieme porcelánové misky. Banánovú zmes nalejeme do formičiek, dáme na plech a zalejeme do 1/3 vodou.
- 2
Plech dáme do rúry piecť na 110°C asi na 50 minút. Hotový dezert (flan) necháme vychladnúť a podávame s čokoládovou omáčkou a orieškovou zmrzlinou. Na ozdobu použijeme banánové čipsy.
- 3
Náš tip: Rovnakým spôsobom môžeme pripraviť aj iné flany, keď namiesto banánov použijeme iné ovocie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu