Hovädzie na pive s boilies

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 24. februára 2012

Už nejaký piatok chodím na Varechu a snažím sa prispievať najmä rybacími receptami . Tento recept síce nie je z rýb, ale k lovu Zobraziť celý popisUž nejaký piatok chodím na Varechu a snažím sa prispievať najmä rybacími receptami . Tento recept síce nie je z rýb, ale k lovu veľkých kaprov patria boilies. Sú to guľôčky o priemere cca. 2 cm vyrábané z cesta obohatené rôznymi prísadami a príchuťami. Povedal som si prečo neskúsiť vyrobiť boilies ako prílohu? Takže tento recept je skôr o prílohe.

5
porcií
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
6 ks
2 až 3 PL
1 plechovka
boilies:
2 až 3 ks
1 ks celé
2 ks
1 až 2 dl
1 PL
100 g
  alebo jogurt




Postup

  1. 1

    Hovädzí močing pripravíme klasicky – masť, cibuľa do zlatova, pridať mäso, trochu opražiť, odstaviť, pridať červenú papriku, čili, korenie, soľ, podliať pivom (len pivom, žiadna voda !!!) a dusiť do mäka (podľa kvality mäsa 1,5 až 2 hod). Komu sa to bude zdať na konci riedke môže prihustiť múkou.

    Hovädzie na pive s boilies - obrázok 1
  2. 2

    Na prípravu boilies si najprv namočíme do mlieka 2 žemle a uvaríme 2 zemiaky. Zemiaky postrúhame pridáme žemle, vajce, polohrubú alebo hrubú múku, soľ, lyžicu masti alebo oleja, (môžeme pridať čerstvé bylinky, strúhaný syr ... čo máte radi) a vymiesime cesto. Ide o to aby ste ulahodili chutiam hostí a tak ich „chytili“ – presne ako kaprov, len bez háčika. Pozor –cesto sa musí oddeľovať od ruky a dať pozor aby nebolo moc „tuhé“ inak vyrobíte tvrdé gule vhodné naozaj len pre ryby. Skúsení varecháči si povedia: veď to sú klasické zemiakové knedle a majú pravdu.

    Hovädzie na pive s boilies - obrázok 2
  3. 3

    A teraz to príde: ja som prípravu boilies použil pomôcku, ktorú dostať v rybárskych potrebách. Najprv sa vytvaruje z cesta valček.

    Hovädzie na pive s boilies - obrázok 3
  4. 4

    Vlží do stroja, urobia sa dva pohyby: hore dole a boilies sú hotové. Potom ich už len vložíme do osolenej vriacej vody a necháme uvariť – keď vyplávajú na povrch, ešte chvíľu povaríme a vyberieme. Zalejeme ich praženou slaninkou.

    Hovädzie na pive s boilies - obrázok 4
  5. 5

    S kľudom ich môžete šúľať rukami. Ak sa vám nechce šúľať 100 guličiek, tak si urobte väčšie valčeky a tie potom po uvarení nakrájajte. Ale to už nebude boilies ale knedlík. Verím, že takto ulovíte každého koho bude chciecť.

Diskusia k receptu

tatranka
Páči sa mi tvoj recept a hlavne k nemu tvoj slovný doprovod.Práve som na to myslela,že bodaj by satie kapríky nechytali na tú tvoju udičku,keď im ponúkaš takú dobrotu.
Áno aj mne to pripomína obohatené,ale chutné zemiakové cesto.
bejgi
vyzerá to lákavo, hovädzie mäso mňam a s tým boilies:))) keď si predstavím ako ich môj syn doma doma miešal a voňalo to neskutočne aromaticky, rybky na to ako na lep skáču :)))))
marcy
chválim celý príspevok a čakám na chlebík z Tvojej piecky :-)
irenaw
že by som išla poumývať tvorítko na boilies? :O))) tomu hovorím kreativita
matata1
@rybarkuchar tvoj rybársky duch sa prejavil, a to parádne. Nože sa priznaj, koľko dvojnohých rybyčiek si na toto boilies ulovil?
ainy
super :-) dala by som si
frezia
Prave som to dovarila, len ako prilohu som urobila halusky. Chuti vyborne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia