Trochu iné rizoto

mirkajan - fotkamirkajan, 29. októbra 2019
Trochu iné rizoto
Foto: mirkajan

Ďalší vyskúšaný recept zo strukovinovej kuchárky.

3-4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1  konzerva (400 g)
180 g
2 dcl
1 ks väčšia
150 g
1 ČL
1 ks väčšia
2 dcl (mrazená alebo konzervovaná)
1 ČL
3 strúčiky
5 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Fazuľu scedíme a prepláchneme vodou. Ryžu uvaríme vo väčšom množstve vody (cca 20 minút) a scedíme, necháme odkvapkať. Tekvicové semienka dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pod vrchným grilom v rúre pri 170 °C cca 8-10 min.

  2. 2

    Na oleji opečieme na drobno pokrájanú cibuľu, na kúsky nakrájaný stonkový zeler a na rezance nastrúhanú mrkvu. Restujeme do zlata cca 12 minút. Pridáme mletý koriander, chvíľu opražíme, zalejeme cca 1 dcl vody, osolíme, pridáme fazuľu a kukuricu, necháme zovrieť a na miernom ohni varíme, kým sa voda neodparí.

  3. 3

    Potom pridáme pretlačený cesnak, mleté čierne korenie, sušené oregano, uvarenú ryžu a premiešame. Podľa potreby dosolíme a primiešame opražené tekvicové semienka.

    Trochu iné rizoto - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
paradicka,az na tu kukuricu ja ju nemusim
Vyzerá to veľmi dobre, určite jedlo uvarím. Vďaka za recept.
Keď moja dcéra zase kukuricu miluje, možno by sa dala nahradiť, chuťovo ma napadá cícer alebo hrášok. @kuko95 (29.10.2019 18:50)