Trochu iné rizoto

mirkajan - fotkamirkajan, 29. októbra 2019
Trochu iné rizoto
Foto: mirkajan

Ďalší vyskúšaný recept zo strukovinovej kuchárky.

3-4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1  konzerva (400 g)
180 g
2 dcl
1 ks väčšia
150 g
1 ČL
1 ks väčšia
2 dcl (mrazená alebo konzervovaná)
1 ČL
3 strúčiky
5 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Fazuľu scedíme a prepláchneme vodou. Ryžu uvaríme vo väčšom množstve vody (cca 20 minút) a scedíme, necháme odkvapkať. Tekvicové semienka dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pod vrchným grilom v rúre pri 170 °C cca 8-10 min.

  2. 2

    Na oleji opečieme na drobno pokrájanú cibuľu, na kúsky nakrájaný stonkový zeler a na rezance nastrúhanú mrkvu. Restujeme do zlata cca 12 minút. Pridáme mletý koriander, chvíľu opražíme, zalejeme cca 1 dcl vody, osolíme, pridáme fazuľu a kukuricu, necháme zovrieť a na miernom ohni varíme, kým sa voda neodparí.

  3. 3

    Potom pridáme pretlačený cesnak, mleté čierne korenie, sušené oregano, uvarenú ryžu a premiešame. Podľa potreby dosolíme a primiešame opražené tekvicové semienka.

    Trochu iné rizoto - obrázok 3

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: