Foto: mirkajan
Ďalší vyskúšaný recept zo strukovinovej kuchárky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 konzerva (400 g) |
|
180 g |
|
2 dcl |
|
1 ks väčšia |
|
150 g |
|
1 ČL |
|
1 ks väčšia |
|
2 dcl (mrazená alebo konzervovaná) |
|
1 ČL |
|
3 strúčiky |
|
5 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Fazuľu scedíme a prepláchneme vodou. Ryžu uvaríme vo väčšom množstve vody (cca 20 minút) a scedíme, necháme odkvapkať. Tekvicové semienka dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pod vrchným grilom v rúre pri 170 °C cca 8-10 min.
- 2
Na oleji opečieme na drobno pokrájanú cibuľu, na kúsky nakrájaný stonkový zeler a na rezance nastrúhanú mrkvu. Restujeme do zlata cca 12 minút. Pridáme mletý koriander, chvíľu opražíme, zalejeme cca 1 dcl vody, osolíme, pridáme fazuľu a kukuricu, necháme zovrieť a na miernom ohni varíme, kým sa voda neodparí.
- 3
Potom pridáme pretlačený cesnak, mleté čierne korenie, sušené oregano, uvarenú ryžu a premiešame. Podľa potreby dosolíme a primiešame opražené tekvicové semienka.
Tiež rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu