Foto: marianne
Tak jednoduchá a tak výborná a v týchto horúcich dňoch vychladená je úžasne osviežujúca,len jednú chybičku má,že som jej nespravila viac, doma mimoriadne chutila Zobraziť celý popisTak jednoduchá a tak výborná a v týchto horúcich dňoch vychladená je úžasne osviežujúca,len jednú chybičku má,že som jej nespravila viac, doma mimoriadne chutila a kto má rád studené polievky si pochutí.Je variabilná a zime ju môžeme podávať teplú.Možno tu už je,ale v tomto teple nezaškodí pripomenúť...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V litri vody 20 minút varíme hrášok s chilli papričkou,soľou,bazalkou.Po uvarení necháme vychladnúť na letno a tyčovým mixérom alebo v obyčajnom mixéri rozmixujeme.Dosolíme,ak je treba,pridáme citronovú šťavu a bud maslo alebo olivový olej.Ja som volila druhú variantu.Dáme vychladnúť do chladničky.Na tanieri ozdobíme lístkom bazalky.Varila som ju prvý krát a je predobrá.
Diskusia k receptu