Cestovinový šalát s tuniakom
Peter Kecskes
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Riders Burgers Grill v Kalnej nad Hronom, 30. júna 2020
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Riders Burgers Grill v Kalnej nad Hronom, 30. júna 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Suroviny
400 g (penne, farfalle, fusilli) |
|
|
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
100 g (bez kôstky) |
|
|
|
|
|
|
|
nastrúhaný |
|
|
|
30 g strúhaný |
|
400 g (plátky) |
|
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme v osolenej vode „al dente”, teda aby neboli príliš mäkké.
- 2
Na olivovom oleji opražíme najemno nakrájaný cesnak a necháme vychladnúť. Pridáme cestoviny, najemno nakrájanú mladú cibuľku, nakrájanú zeleninu, petržlenovú vňať, soľ, koreniny, citrónovú šťavu, olivy, parmezán a jemne premiešame.
- 3
Na olivovom oleji opečieme osolené plátky tuniaka (najlepšie do stupňa medium) a podávame s cestovinovým šalátom.
Tiež cestovinový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu