Cestovinový šalát
Cestovinový šalát

Cestovinový šalát s tuniakom

Peter Kecskes
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Riders Burgers Grill v Kalnej nad Hronom, 30. júna 2020
Cestovinový šalát s tuniakom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

400 g (penne, farfalle, fusilli)
2 ks
1 ks
1 ks
2 strúčiky
100 g (bez kôstky)
 nastrúhaný
30 g strúhaný
400 g (plátky)




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode „al dente”, teda aby neboli príliš mäkké.

  2. 2

    Na olivovom oleji opražíme najemno nakrájaný cesnak a necháme vychladnúť. Pridáme cestoviny, najemno nakrájanú mladú cibuľku, nakrájanú zeleninu, petržlenovú vňať, soľ, koreniny, citrónovú šťavu, olivy, parmezán a jemne premiešame.

  3. 3

    Na olivovom oleji opečieme osolené plátky tuniaka (najlepšie do stupňa medium) a podávame s cestovinovým šalátom.

Diskusia k receptu