
Hovädzie zadné na suchohríbe smrekovom a domácej údenej slaninke
Milujeme hovädzie mäso na šťave, dnes som ho skombinovala so suchohríbom smrekovým a domácou údenou slaninkou...

Haruľa plnená klobásovým mäsom
Haruľu robím často... občas treba aj experimentovať a tak som si vymyslele tento recept. je to...

Zeleninové placky plné farieb
Vždy sa v mojich receptoch snažím o inovácie. Vylepšenia a kreativita to je moje. Palacinky...

Šošovicovo-paradajková polievka
Sosovicovu polievku robievam casto taku klasicku, na bielo, so smotanou, trosku okyslenu... No chcela...

Cíferské prsíčka
Už si nepamätám, kde som tento recept získala, zdal sa mi ale veľmi dobrý...

Lievance zo zvyškov ryže
Ryža je u nás veľmi obľúbená príloha. Ťažko však odhadnúť, koľko navariť, aby sme...

Kuskus s restovaným feniklom a Tofu
Rýchly a výživný recept, plný zeleniny a Tofu na panvicu. Navyše vám nezaberie viac...

Teľacie Kalbsbutterschnitzel s kašou
Mäso pomelieme najemno, pridáme doň v mlieku namočené toasty.

Bezlepkové a bezmliečne vafle
Bielky a žĺtky oddelíme. K bielkom pridáme štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkom...

Trinxat
Název Trinxat znamená „mačkat“ a čte se trinčat. Základem jsou štouchané brambory s kapustou (kel).

Farebná omeleta
vajíčka sa dajú pripraviť na milión spôsobov, tento je jeden z mojich najobľúbenejších, ......

Ryžové cestoviny s tuniakom a kuracím mäsom na Čekyho spôsob
Tieto cestoviny ulahodia každému, kto sa nebojí experimentovať.

Ružová panenka v bylinkovom fáši
Bravčovú panenku odblaníme, očistíme a odkrojíme tak, aby nám zostal pekný valček, ktorý naplníme olivami. Osolíme ho a...

Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou
Na dnešný obed som pripravila toto jedlo. Plátky naklepaného, osoleného a okoreneného karé som sprudka...

Placky z mletého mäsa
Chuť na zemiakové placky ma omína už asi dva týždne a pretože som mala pripravené na obed...

Cestovinový šalát s hubami
Cestoviny uvaríme v osolenej ode. Huby očistíme, cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. V panvici...

Vegetariánske špagety
Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a usmažíme ju na oleji do sklovita. Papriku očistíme, pokrájame na rezančeky, pridáme...

Maďarský guláš
Na oleji opražíme cibuľu dotmava. Mäso nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a prikryté necháme dusiť vo vlastnej šťave....

Filé zo zubáča na maďarský spôsob
Z očisteného, vypitvaného, vykosteného a umytého zubáča nakrájame fi lé, 180 g na porciu.

Steak s vínovou redukciou s korením a chilli
Dlho som sa na toto jedlo odhodlávala až som sa odvážila, na prvý krát som so...

Jelenie medailóniky s jablkovo-hruškovým ragú
Keď sa hovorí o ovocí, väčšina ľudí pomyslí na jablko. Veď po celý rok ho...

Jarabice po burgundsky
Jarabice najskôr očistíme a vypitveme. Rozpolíme ich a na masle opečieme.

Paradajková kapusta s tofu
Chutná večera pre jedného - dusená kyslá kapusta s paradajkovým pyré a opečeným údeným tofu :)

Rybie filé s hríbikami obalené v hlávkovom šaláte a lístkovom ceste
Moj najmladsi syn sa uci za kuchara. Na buduci tyzden bude mat zaverecne skusky na tento...

Pečené kuracie prsia so zeleninou
Upečte kura spolu s paradajkami a syrom ricotta a vychutnajte si ich znamenitú chuť na opečenej chlebovej...

Frittata s rybou
Inšpirácia na rýchly pôstny obed či večeru. Alebo romantické raňajky :) Neuvádzam množstvo surovín, lebo...

Grilovaný jahňací chrbát s cícerovým pyré
Jahňacinu opláchneme, pridáme bylinky, cesnak a naložíme do oleja. Potom pomaly opečieme a vložíme...