
Bezlepkové a bezmliečne vafle
Bielky a žĺtky oddelíme. K bielkom pridáme štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh. K žĺtkom...

Lievance zo zvyškov ryže
Ryža je u nás veľmi obľúbená príloha. Ťažko však odhadnúť, koľko navariť, aby sme...

Cestoviny s kuriatkami, fazuľkami a paradajkami
Hubovo zeleninová svieža omáčka na cestoviny. Treba si užívať kuriatka kým sa dá, potom zas...

Šošovicovo-paradajková polievka
Sosovicovu polievku robievam casto taku klasicku, na bielo, so smotanou, trosku okyslenu... No chcela...

Zemiakovo-slaninový prívarok s vajcom a fašírkou ( fotorecept)
už som nevedela čo variť tak som zvolila klasiku :)

Teľacie Kalbsbutterschnitzel s kašou
Mäso pomelieme najemno, pridáme doň v mlieku namočené toasty.

Kuracie toliare s cviklovým čatní
Kuracina je zázračné mäsko. Ľahko stráviteľné, cenovo dostupné a „bleskové". Dá sa doplniť storakými prílohami, ...

TOmuFUj nepovieš
. taak, už v nadpise je pomôcka :-) Dnes opäť ľahký obedík, už dlhšie som...

Kuskus s restovaným feniklom a Tofu
Rýchly a výživný recept, plný zeleniny a Tofu na panvicu. Navyše vám nezaberie viac...

Cíferské prsíčka
Už si nepamätám, kde som tento recept získala, zdal sa mi ale veľmi dobrý...

Farebná omeleta
vajíčka sa dajú pripraviť na milión spôsobov, tento je jeden z mojich najobľúbenejších, ......

Zeleninové placky plné farieb
Vždy sa v mojich receptoch snažím o inovácie. Vylepšenia a kreativita to je moje. Palacinky...

Trinxat
Název Trinxat znamená „mačkat“ a čte se trinčat. Základem jsou štouchané brambory s kapustou (kel).

Hovädzie zadné na suchohríbe smrekovom a domácej údenej slaninke
Milujeme hovädzie mäso na šťave, dnes som ho skombinovala so suchohríbom smrekovým a domácou údenou slaninkou...

Haruľa plnená klobásovým mäsom
Haruľu robím často... občas treba aj experimentovať a tak som si vymyslele tento recept. je to...

Ružová panenka v bylinkovom fáši
Bravčovú panenku odblaníme, očistíme a odkrojíme tak, aby nám zostal pekný valček, ktorý naplníme olivami. Osolíme ho a...

Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou
Na dnešný obed som pripravila toto jedlo. Plátky naklepaného, osoleného a okoreneného karé som sprudka...

Špenátové palacinky s tvarohovou plnkou
Ak sa vám žiada mať na tanieri niečo farebné a zdravé, nech sa páči, ponúkame...

Steak s vínovou redukciou s korením a chilli
Dlho som sa na toto jedlo odhodlávala až som sa odvážila, na prvý krát som so...

Placky z mletého mäsa
Chuť na zemiakové placky ma omína už asi dva týždne a pretože som mala pripravené na obed...

Pečené kuracie prsia so zeleninou
Upečte kura spolu s paradajkami a syrom ricotta a vychutnajte si ich znamenitú chuť na opečenej chlebovej...

Frittata s rybou
Inšpirácia na rýchly pôstny obed či večeru. Alebo romantické raňajky :) Neuvádzam množstvo surovín, lebo...

Cestovinový šalát s hubami
Cestoviny uvaríme v osolenej ode. Huby očistíme, cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. V panvici...

Quinoa s restovanou zeleninou
Skvelá a lahodná kombinácia restovanej zeleniny s quinoou. Odporúčame použiť quinou SOS. Kešu oriešky a hrozienka...

Paradajková kapusta s tofu
Chutná večera pre jedného - dusená kyslá kapusta s paradajkovým pyré a opečeným údeným tofu :)

Jelenie medailóniky s jablkovo-hruškovým ragú
Keď sa hovorí o ovocí, väčšina ľudí pomyslí na jablko. Veď po celý rok ho...

Maďarský guláš
Na oleji opražíme cibuľu dotmava. Mäso nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a prikryté necháme dusiť vo vlastnej šťave....

Filé zo zubáča na maďarský spôsob
Z očisteného, vypitvaného, vykosteného a umytého zubáča nakrájame fi lé, 180 g na porciu.

Špagety so zelenou fazuľkou, slaninou a rajčinami
Uvaríme Cestoviny. Fazuľky očistíme, zbavíme vlákien, rozkrojíme na polovicu a v mierne osolenej vode uvaríme domäkka, ale...

Vegetariánske špagety
Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a usmažíme ju na oleji do sklovita. Papriku očistíme, pokrájame na rezančeky, pridáme...