Foto: katych
Džuveč ma naučila variť moja teta, ktorá ho pripravuje v rúre. Navrství do pekáča uvarenú ryžu, perkelt, lečo a strúhaný syr a zapečie. Ja Zobraziť celý popisDžuveč ma naučila variť moja teta, ktorá ho pripravuje v rúre. Navrství do pekáča uvarenú ryžu, perkelt, lečo a strúhaný syr a zapečie. Ja som recept prispôsobila skromným podmienkam študentskej kuchynky na internáte a samozrejme skromnejšej šudentskej chladničke. :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Príprava surovín: cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak na plátky, párky na malé kocky a prepláchneme ryžu.
- 2
Na panvicu nalejeme olej, necháme zohriať a hodíme naň cibuľu. Po chvíľke pridáme cesnak a ešte trošku smažíme, nech sa to pekne rozvonia. Poprášime sladkou paprikou a korením.
- 3
Do panvice vylejeme fľašu leča, necháme chvíľku prevrieť a pridáme 2 hrnčeky ryže. V dvojnásobnom množstve vody (4 hrnčeky) rozpustíme kocku bujónu a vylejeme do panvice. Osolíme a nakoniec pridáme pokrájané párky a kečup. Poriadne premiešame a prikryjeme pokrievkou. Necháme variť asi 20 minút, kým ryža nezmäkne.
- 4
Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu