Foto: tizian1cat
U nás doma nik kapra neje. Jedna časť nemá rada ryby a druhá sa bojí kostí. Od vlanajšich Vianoc, keď som sa sama doma Zobraziť celý popisU nás doma nik kapra neje. Jedna časť nemá rada ryby a druhá sa bojí kostí. Od vlanajšich Vianoc, keď som sa sama doma drhla kosťou pri dojedaní na druhý deň, som kapra definitívne vyškrkla zo zoznamu. Tradícia sem, tradícia tam. Ale na Vianoce musí byť všetko výnimočné, tak som našla recept na nigérijskú marinádu z arašidového masla, trochu som ju modifikovala, ako rybu som použila pangasia, práve pre jeho nevýraznú chuť, ktorá neprebije chute z marinády. Výsledok bol naozaj prekvapivý!!!
porcie
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
arašidové maslo: | |
100 g neslané oprazene |
|
50 ml |
|
štipka |
|
Arašidová marináda: | |
150 g |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1-2 PL |
|
|
Postup
-
1
Najprv si urobíme z arašidov, oleja a trošky soli arašidové maslo - dáme všetko do mixéra a vymixujeme na hladkú pastu. Ak je treba, pridáme ešte trochu oleja.
- 2
Potom si pripravíme marinádu: zmiešame buď chilli prášok alebo rozdrvenú chilli papričku, sladkú červenú papriku, mletý zázvor, soľ, arašidové maslo a citrónovú šťavu.
- 3
Vymiešame na hladkú pastu.
- 4
Pridala som do pasty nasekanú čerstvú petržlenovú vňať a rukami som dobre poobalovala filety z oboch strán. Dáme do jenskej misy alebo na pekáčik, zakryjeme alobalom a necháme cez noc v chladničke. Zvyšnú pastu som zamrazila, bude na budúce použitie.
- 5
Na druhý deň opečieme rybky z oboch strán na strednom stupni na panvici do chrumkava. Podávame s plátkom citróna a čerstvou zeleninou. (Naši k tomu s kľudom Angličana ládovali zemiakový šalát :-)))
- 2
Diskusia k receptu