Langoše z blšáku

sneica - fotkasneica, 25. septembra 2011
Langoše z blšáku
Foto: sneica

receptik z mimibazaru,robievam ked sme vsetci doma,lebo to mame hostinu:-)

Suroviny

1 kg
250 ml
1/2 l
1
1 PL
1 dcl
1 KL




Postup

  1. 1

    Všetko dobre vypracujeme na cesto a nechame odležať v chladničke asi 2hod.Dame si trochu oleja na ruky a mozeme odoberať s cesta a natahovať .Ponaťahované cesto dame na horuci olej a vypražame z oboch strán.

  2. 2

    Na vrch možme použiť struhaný syr,tatarku alebo cesnak ...Ak nespracujeme všetko cesto tak zabalíme do sáčku a odložíme do chladničky .Pár dni nám vydrží ....DOBRU CHUT

Diskusia k receptu

kuchticka
Langose som nikdy nerobila, iba raz chutnala (kusicok). Asi pred 8. rokmi sme boli v Trenc. Tepliciach a tam kazdy vecer v stanku piekli langose. Rozvoniavalo to cesnakom do sikoka-daleka, ale tiez prepalenym olejom, preto som nemala chut si kupit, iba som ochutnala od manzela. Musim ich skutocne niekedy upiect. Ked vidim tvoje foto, mam naramnu chut na ne.
maculienka123
presne tenot recept mam a su najlepsie langose ako som kedy jedla.zrovna som dnes zamiesila na veceru budu akurat odstate v ladnicke:-)
mariaklara
Ďakujem za pripomenutie, dávno som ich nerobila, zajtra budú na obed.
rea1
toto cesto vydrzi v chladnicke niekolko dni a da sa z neho priebezne, podla potreby, odoberat. daju sa z neho robit nielen vynikajuce langose ale aj vyborne sisky alebo zvysok jednoducho vyvalkat na plech a spravit ovocny osuch s posypkou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia