Zemiakové lievance s makom

sylviaxxl - fotkasylviaxxl, 2. novembra 2012
Zemiakové lievance s makom
Foto: sylviaxxl

Mám rada mak a mám rada lievance. Tak som to skombinovala a vyšlo to. Dokonca si pochvaľovali aj členovia rodiny, ktorí maku veľmi neholdujú.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
300 g
250 ml
1 ks
1 lyžica
4 lyžica
3 lyžica
1 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a na jemno nastrúhame.

    Zemiakové lievance s makom - obrázok 1
  2. 2

    Nastrúhané zemiaky zmiešame s mliekom, múkou, vajíčkom, olejom a soľou.

    Zemiakové lievance s makom - obrázok 2
  3. 3

    Prisypeme mak a dobre premiešame.

    Zemiakové lievance s makom - obrázok 3
  4. 4

    Na rozpálenom oleji opečieme z každej strany do zlatista. Podávame posypané ovocím a preliate javorovým sirupom.

    Zemiakové lievance s makom - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Na sladko, Palacinky, Oprážané

Diskusia k receptu

danda3
Parádne sa Ti vydarili, hneď by som si jeden uchmatla, len mi robíš chuťky takto na noc @sylviaxxl :D Zemiaky surové?
evanaaa
Zaujímavé, nebyť toho maku a menšej obmeny, je to ako na zemiakové placky, ja by som si cesto trochu prisladila, maám rada sladké aj lievance.Poprípade by som vylepšila, dala len žĺtok a z bielka sneho zamiešala, aby boli kyprejšie. Sneh z bielka, mám to tam zle napísané.
sylviaxxl
@evanaaa ,máš pravdu,mohlo tam ísť trošku cukru,ale my si dávame sladkosti na lievance,takže netreba to so sladkým až tak preháňať:) (teda aspoň v mojom prípade:)