Volské oko úplně jinak
Tak se mně ani nechtělo tenhle recept dávat. Ale když je to tak strašně dobré...
Falafel z červenej šošovice s tymianovým dresingom
Falafel je jedlo, ktorému nikdy neodolám a tak ma dlho lákalo vyskúšať okrem tradičného variantu, ...
Mulgipuder – národné jedlo Estónska
Estónske národné jedlo. Tradičná estónska kuchyňa sa ľahko pripravuje a nie je to žiadna zábava -...
Palacinky s kuracím mäsom
Z mlieka, vajec, soli a polohrubej múky si pripravíme cesto na palacinky. Z uvedeného...
Papriky s vajíčkom
Horúce letné dni nás nabádajú skôr k leňošeniu a ja ponúkam receptík, ktorý ani zďaleka nemôže...
Grilovaná panenka so šípkovou omáčkou
Očistené mäso (200 g na porciu), pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme. Na rozpálenom grile...
Medailóniky z daniela s gaštanovým nákypom na Portito omáčke
Danielí chrbát odblaníme, nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme, podlejeme olejom a necháme uležať...
Dubáková nátierka
Mala som drobnejšie polámané sušené dubáky, mohla som si ich nechať na prevoňanie omáčok, ale...
Červenie krumple s bravčovými dukátmi
Červenie krumple sú jednoduchým jedlom chudobných z Požitavia.
Pestrá pohánková polievka s kyslou kapustou
Táto pestrá pohanková polievka zasýti, zahreje, vzpruží, dodá energiu a vitamíny, ...
Morčacie plátky s medvedím cesnakom
Momentálne mám obdobie, kedy nemám na varenie príliš veľa času a priestoru, preto varím rýchle...
Jelenie plátky s borievkovou omáčkou a zelerom
Z oleja, korenia na divinu, borievok a červeného vína namiešame marinádu. Jelenie mäso nakrájame...
Havajské morčacie prsia
Dnešný sviatočný obed... Už iba dodám, že prsia som plnila šunkou, syrom a ananásom....
Restované kuracie prsia s ďumbierom a cesnakom na pestrofarebnom koberci
Iniciatívy na Vareche ma jemne posotili k tomuto môjmu pôvodnému receptu. S komory som vytiahol dávno...
Kuracie pečienky s ananásom
Na oleji popražíme cibuľu, pridáme č. korenie, pečienky, opražíme, pridáme šťavu z ananásu,...
Zemiakové gule s kuracou pečeňou a bryndzovou omáčkou
Gule plnené pečienkou so šalviou som videla v nástennom kalendári. Prispôsobila som recept našim chutiam, ...
Zázvorovy koláč s hruškami
V tomto kolaci sa dobre spajaju chute zazvoru, melasy a hrusiek. Recept som nasla na...
Pšenovo-cviklová terina
Kalorických jedál bude asi každý z nás jesť cez Vianoce dosť, určite po Novom roku začneme...
Kuracie prsia so slivkami na fazuľovom pyré
Sušené slivky posekáme, namočíme do sherry a necháme nasiaknuť. Na panvici orestujeme pokrájanú slaninu spolu s cibuľou....
Kuracie prsia s mandľami
Včera na večeru som uvarila tento skvelý recept zo starej kuchárskej knihy , , Azijské recepty v...
Kaťák od mojej sestry
Kaťák - tak nazýva toto jedlo moja sestra, inak katušle. Netuším, čo ten názov...
Rýchle kuracie steaky
Bylinkovú pastu si pripravíme tak, že maslo rozpustíme a primiešame bylinky a koreniny a necháme stuhnúť, teraz...
Pikantný mangold s cukinou a chorizom
Pozerám, že receptov na šalát je tu pomerne málo v poslednom čase, tak pridávam svoj...
Pyré z kukurice k morčaciemu stehnu
Vrchné vykostené morčacie stehno bez kože očistíme, nasolíme a nakoreníme, potrieme roztlačeným strúčikom cesnaku...
Pečená divá kačica
Kačicu si očistíme, vypitveme, opálime nad plameňom, následne ju umyjeme a nakoniec usušenú osekáme. Keď je divá...
Murgh butter masala (maslové kurča)
V kuchyniach Indie sa používa množstvo korenín a údajne väčšinu z nich nezačali pred stáročiami používať pre ich chuť, ale pre zdravotné účinky....