Foto: babkamt
Na záhrade muž našiel pekný kôpor. Chcel z neho omáčku. Včera sme mali kôprovú s volským okom a zemiakmi, dnes som chcela robiť rybu. Zobraziť celý popisNa záhrade muž našiel pekný kôpor. Chcel z neho omáčku. Včera sme mali kôprovú s volským okom a zemiakmi, dnes som chcela robiť rybu. Potom ma napadlo, že skúsim skombinovať zbytok omáčky s rybou. Rybu som opiekla len na masle. Myslím, že to celkom k sebe pasuje. Veď aj do pečených pstruhov sa dáva kôpor. Čo so i tom myslíte?
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Dnes bol u nás zbytkový deň. K obedu dostal muž zbytok držkovej polievky, ja slepačiu so slížikmi. Obe som mala v mrazničke. Kúpila som malé balenie Aljašskej tresky. Pre nás dvoch to stačí.
-
2
Rybu som nasolila bylinkovou soľou, pokvapkala citrónovou šťavou.
-
3
Opiekla som ju na masle.
-
4
Pridám link na kôprovú omáčku, aby som sa nemusela o nej rozpisovať: http://varecha.pravda.sk/recepty/koprova-omacka-fotorecept/28575-recept.html Uvarila som pár zemiakov , zohriala kôprovú. Ryba bola hotová raz dva. Dnes som jedlo vybavila veľmi rýchlo. Ja som sa dnes pustila do upratovania kuchynskej linky:-)
pre mna jedno zo sokujucich zisteni v kuchyni, koprovka s rybou su spolu fajnova zalezitost :-)
Už keď sme tu na rybách, chcela by som sa spýtať - ak chcem vyprážať filety v trojobale a podobne, alebo len obaľované v paprikovej múke, mám ich nechať úplne rozmraziť, alebo len čiastočne? Stáva sa, že sa mi obal odlepuje, ale nie vždy, alebo v tej múčnej zmesi sa mi lepí na panvicu, nikdy neviem, ako na to.
@marcel83 rybu som nechala rozmraziť, aj som ju pred opekaním utrela utierkou, od zvyšku glazúry. No je to predsa len mrazená ryba a určite sa čerstvej nevyrovná.
napísala som ti, pozri sa, prosím.
dakujem.