Aljašská treska s kôprovou omáčkou a zemiakmi

babkamt - fotkababkamt, 12. novembra 2014
Aljašská treska s kôprovou omáčkou a zemiakmi
Foto: babkamt

Na záhrade muž našiel pekný kôpor. Chcel z neho omáčku. Včera sme mali kôprovú s volským okom a zemiakmi, dnes som chcela robiť rybu. Potom ma napadlo, že skúsim skombinovať zbytok omáčky s rybou. Rybu som opiekla len na masle. Myslím, že to celkom k sebe pasuje. Veď aj do pečených pstruhov sa dáva kôpor. Čo so i tom myslíte?

2
porcie
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
50 g
0,5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dnes bol u nás zbytkový deň. K obedu dostal muž zbytok držkovej polievky, ja slepačiu so slížikmi. Obe som mala v mrazničke. Kúpila som malé balenie Aljašskej tresky. Pre nás dvoch to stačí.

    Aljašská treska s kôprovou omáčkou a zemiakmi - obrázok 1
  2. 2

    Rybu som nasolila bylinkovou soľou, pokvapkala citrónovou šťavou.

    Aljašská treska s kôprovou omáčkou a zemiakmi - obrázok 2
  3. 3

    Opiekla som ju na masle.

    Aljašská treska s kôprovou omáčkou a zemiakmi - obrázok 3
  4. 4

    Pridám link na kôprovú omáčku, aby som sa nemusela o nej rozpisovať: http://varecha.pravda.sk/recepty/koprova-omacka-fotorecept/28575-recept.html Uvarila som pár zemiakov , zohriala kôprovú. Ryba bola hotová raz dva. Dnes som jedlo vybavila veľmi rýchlo. Ja som sa dnes pustila do upratovania kuchynskej linky:-)

    Aljašská treska s kôprovou omáčkou a zemiakmi - obrázok 4

Diskusia k receptu

30 komentárov k receptu
nemam v laske koprovu omacku, ale uz som ju robila s rybou na masle aj zapekanu so zemiakmi a rybou a tie dve potvory k sebe idu tak, ze sa veru aj mne robili hrce za usami :-)
pre mna jedno zo sokujucich zisteni v kuchyni, koprovka s rybou su spolu fajnova zalezitost :-)
Kopor a ryby ,to je najbanalnejsia severska kombinacia a velmi chutna,pasuje ako rit na serbel :) Robim takmer takisto,s koprovou omackou,ale nechcela som pridavat recept,lebo uz je tu minimalne jeden taky isty.
Tvoja rybka vyzerá fantasticky a okrem toho kôpor mám rád, pridal som ho aj do tvarohu keď som robil kysnutý tvarohový koláč.A rozhodne sa kôpor,,kamaráti" aj s rybou.Šikuľka si.
To je skôr prívarok kôprový. /aspoň podľa foto.../ A tiež by som tú rybu nechal stiecť z glazúry, keď nieje čerstvá. Inak to môže byť chuťovo OK.
na jednej akcii sefkuchar Jozef Hromjak pripravoval o.i. filet tuniaka s hraskovym pyre a rybacou koprovou omackou, uzasna kombinacia a skvela chut ;-)
Neskúšala som takú kombináciu, tak neviem, len môj muž by kôprovku nejedol, už som ju chcela robiť, ale povedal - nie. Tak spravím zemiakovú s kôprom :))))
Už keď sme tu na rybách, chcela by som sa spýtať - ak chcem vyprážať filety v trojobale a podobne, alebo len obaľované v paprikovej múke, mám ich nechať úplne rozmraziť, alebo len čiastočne? Stáva sa, že sa mi obal odlepuje, ale nie vždy, alebo v tej múčnej zmesi sa mi lepí na panvicu, nikdy neviem, ako na to.
@evanaaa - mne sa osvedcilo vybrat filetu z mrazaku, ocitronovat a okorenit hodinu pred pripravou. Potom odsat vodu kuchynskou utierkou a dalej vyprazit alebo udusit. Ak ma niekto lepsi napad, rada sa poucim.
@evanaaa , podobne ako @micanela , len ja nechavam vsetky ryby uplne rozmrazit na sitku aby voda odkvapkala a potom este dokladne vysusim papierovymi utierkami. Suchu obalim z lahka v hladkej muke zmiesanej s korenim a dalej spracovavam, ci smazenim, pecenim alebo grilovanim. Solim az hotove. Tod moja metoda a skusenost. Prajem Ti pekny vecer.
Nechať do rána v dreze v sitku odkvapkať /mama ich ukadala, ako hradby vedľa seba po obvode sitka - do rána boli "zvädnuté" a prehnuté cez okraj/ Ráno osušiť, obaliť v 3-obale a vysmážať.
jasne,doma zamrazit je uplne ina liga ako tie gazurovane vodou a pomlete.ale aj tak,kvalita cerstvej je uplne ina ako vytiahnuta z mrazaku,nakolko samotne rybacie mäso obsahuje pomerne vela vody,a mraz ju vysusuje.samozrejme kazdy ma iny meter na kvalitu.
ďakujem všetkým za nahliadnutie receptu. Vidím, že niektorí túto kombináciu poznáte a chutí vám. Druhým, čo ju nepoznajú stačí vyskúšať:-)
@marcel83 rybu som nechala rozmraziť, aj som ju pred opekaním utrela utierkou, od zvyšku glazúry. No je to predsa len mrazená ryba a určite sa čerstvej nevyrovná.
recept myslim,ze chutny..k rybe sa koprova omacka hodi.aj ja robievam...a k tej dyskusii o cerstvej ci zamrazenej rybe..ja zijem v Uk a tu su cerstve ryby aj za rozumne ceny..ja kupujem len cerstve..a su velmi chutne.tiez sa mi stavalo pri mrazenych rybach,ze sa mi ten trojobal lepil na panvicu..je to preto,ze trojobal sa rozmoci z vody ktora steka z vnutra ryby.aj ked je uz rozmrazena..preto tiez odporucam poriadne vysusit utierkou..alebo papierovym obruskom..ale cerstva ryba sa nikdy nelepi..ale tu ja vzdy robim v ten den ked ju kupim.alebo max na druhy den..
@timotejka bez diskusie s tebou súhlasím, že najlepšia je čerstvá ryba. Mala som možnosť také jesť u syna. Viem porovnať chuť mrazenej a čerstvej ryby. Čerstvú rybu je najlepšie hneď skonzumovať. Posielam ti srdečný pozdrav do UK.

Pridaj komentár k receptu: