Foto: daniella9
1
porcia
porcia
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
V miske rozmiešame vajíčka s trochou mlieka. Na panvici (priemer cca 20 cm), roztopíme ghí a prilejeme vajíčka.
-
2
Po chvíli, ked vajíčka už trochu stuhnú, potiahneme okraje do stredu. Bude taká pokrčenejšia a nadýchanejšia. (Veľmi mi to tu nevidno, len v hornej časti...)
-
3
Do stredu položíme dva plátky syra a preložíme obe strany omelety, opatrne, aby sa vám nepotrhala (mne sa kúsok natrhla). Vypneme plameň a zakryjeme panvicu pokrievkou, vajíčka stuhnú rovnomerne a syr sa tiež rovnomerne roztopí. Stačí len pár minút.
-
4
Nakoniec prilkožíme tretí plátok syra a posypeme nasekanou bylinkou, napr. pažítkou alebo žeruchou. Podávame s opečeným chlebíkom a horúcim čajom. HoTovo, dobrú chuť:-)
Diskusia k receptu