Ľubovniansky vrabec

redakcia - fotkaredakcia, 21. augusta 2009
Ľubovniansky vrabec

Suroviny

1500 g
30 g
1 g
100 g
200 g
1 g
20 g
20 g

Online leták

Postup

  1. 1

    Umyté a odblanené bravčové pliecko nakrájame na hrubšie – 150 g kusy , osolíme, okoreníme a opečieme na tuku zo všetkých strán.

  2. 2

    Vo výpeku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rascu, prelisovaný cesnak, mierne zalejeme vodou, krátko povaríme.

  3. 3

    Do pripraveného základu vložíme opečené mäso, vložíme do mierne vyhriatej rúry a pečieme do mäkka. Počas pečenia mäso občas obraciame, polievame šťavou, podľa potreby mäso podlievame vodou. Upečené mäso vyberieme.

  4. 4

    Pripravíme slabú zápražku – roztopenú bravč. masť zaprášime múkou, krátko opražíme, zalejeme výpekom z mäsa, chvíľu povaríme, dochutíme soľou a precedíme.

  5. 5

    Podávame so zemiakovými knedľami, dusenou kyslou a červenou kapustou.

Diskusia k receptu