Postup
-
1
Umyté a odblanené bravčové pliecko nakrájame na hrubšie – 150 g kusy , osolíme, okoreníme a opečieme na tuku zo všetkých strán.
- 2
Vo výpeku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rascu, prelisovaný cesnak, mierne zalejeme vodou, krátko povaríme.
- 3
Do pripraveného základu vložíme opečené mäso, vložíme do mierne vyhriatej rúry a pečieme do mäkka. Počas pečenia mäso občas obraciame, polievame šťavou, podľa potreby mäso podlievame vodou. Upečené mäso vyberieme.
- 4
Pripravíme slabú zápražku – roztopenú bravč. masť zaprášime múkou, krátko opražíme, zalejeme výpekom z mäsa, chvíľu povaríme, dochutíme soľou a precedíme.
- 5
Podávame so zemiakovými knedľami, dusenou kyslou a červenou kapustou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu