
Arrabbiata - omáčka
Najednoduchšia a najrýchlejšia omáčka lahodná troška ostrá:)... ale na rýchlu večeru ako stvorena:)

Sedmohradská estragónová zeleninová polievka s mäsovými knedličkami
Vybrala som zo svojej zbierky typickú tradičnú polievku sedmohradskej kuchyne, ktorá je plná zeleniny ...

Tekvicový koláčik s Azuki
Prvýkrát som ho jedla pred pár týždňami v reštaurácii a zachutil mi tak, že som hneď...

T–bone steak na liptovský spôsob
Stejky osolíme, okoreníme, potrieme olejom a na panvici alebo grile opečieme z obidvoch strán do...

Kuracie na zelenom karí
Tento recept je vynikajúcou kombináciou sladkého kokosového mlieka a jemne pikantnej chuti zeleného karí....

Palacinková torta s tvarohom
Máme rádi palačinky s tvarohem, tak proč to nezkusit trochu jinak.

Zelenina na mexický spôsob
Vo väčšom hrnci na oleji opražíme nastrúhanú cibuľu, prelisovaný cesnak a pokrájanú papriku.

Srnčie rezne s tekvicovými nočkami a hríbovou omáčkou
Pre mňa typické jedlo tohto ročného obdobia. Divina, tekvica a hríby patria odjakživa k jeseni....

Údená makrela na farebnej zelenine
Nijaký recept, len malá inšpirácia, ako naservírovať makrelu inak ako len s chlebom :) Farebné...

Glazovaný bôčik
Tento recept som spravila podľa pána Cuketku, ktorý sa inšpiroval receptom anglického kuchára pána Marcusa Wareinga...

Zeleninové rizoto so slaninou
Lahodné rizoto s mladým hráškom, slaninou a jemne rozpusteným syrom.

Domáce tahini (vegan)
Tahini Tahini (známá také jako tehina) je mírně ředěná sezamová pasta vyrobená z drcených sezamových semínek a mořské...

Celkom zaujímavá sviečková - hovädzia
Tento recept je zdĺhavý na prípravu a postupy ale výsledok stojí za to... Odporúčam vyskúšať, ...

Zapekané filé
Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba,...

Jahňacie kotletky s tlačenými zemiakmi a tymianovým demi glace
Jahňací hrebienok odblaníme a dôkladne umyjeme. Je dobré nechať mäso pár hodín marinovať s olivovým olejom...

Smotanová bramboračka
Moja verzia šumavskej bramboračky zo starodávne ladenej kuchárskej knihy. V origináli boli ako huby použité čerstvé...

Hovädzie rebrá v pomalom hrnci
Kúpil som pekné hovädzie rebrá. Na polievku ich bola škoda, tak som ich urobil v...

Pražená zelenina (Achard de Légumes)
Umytú zeleninu nakrájame na tenké prúžky, cibuľu nasekáme nadrobno, cesnak roztlačíme. Do zeleniny pridáme...

Banánové palacinky - lievance
Hľadala som alternatívu ako si urobiť zdravé palacinky ale nenašla som nič čo mi vyhovuje tak som...

Avokádová salsa s grilovaným lososom
Ryby milujem. Môžem ich jesť na akýkoľvek spôsob. Najradšej bez akejkoľvek prílohy, len s...

Sójové plátky so špenátom a bešamelovými zemiakmi
Sójové plátky zalejeme teplým zeleninovým vývarom a prikryté necháme nasiaknuť asi hodinu. Zatiaľ si pripravíme špenát...

Kurča na plzenský spôsob
Kurča umyjeme, rozporciujeme a usušíme. Zo všetkých strán opražíme na rozohriatej masti.

Plnený husací krk
Husací krk „vyzlečieme“ z kože tak, aby koža zostala neporušená. Krky uvaríme a mäso oberieme...

Bravčové pliecko s cviklovými plackami a bryndzou
Bravčové pliecko narežeme na plátky, osolíme, okoreníme, pridáme bylinky, sprudka opečieme na grile a vložíme...

Kačacie prsia so šípkovým demi glace a tekvicovým pyré
Aj keď sa to na prvý pohľad nezdá, recept je z kategórie jednoduchších. Treba len...

Ovsené palacinky s jablkami
Do misky dáme 150 g ovsených vločiek, 2 vajíčka a 1 pohár mlieka.