
Údená makrela na farebnej zelenine
Nijaký recept, len malá inšpirácia, ako naservírovať makrelu inak ako len s chlebom :) Farebné...

Špaldové palacinky s gaštanovo-pomarančovou penou
Niečo podobné som nedávno jedla v jednej nemenovanej bratislavskej reštaurácii. Keďže nám dezert veľmi chutil, ...

Kapustovo-zemiakový nákyp s klobáskou
Prichádza obdobie, keď siahneme aj v receptoch po sudovej kapuste. Tento recept má dve verzie:...

Tuniak s plnenými batatmi podľa Majselfa
Raper Majself nám ukázal, ako pripravuje lahodné steaky z tuniaka s pikantným dipom a plnenými batatmi....

Kozie alebo jahňacie mäso na karí (Colombo De Cabri)
Tvrdé mango rozkrojíme na kúsky, kozie alebo jahňacie mäso, cibuľu, cesnak, zemiaky, ...

Bravčové s fazuľou a karotkou
Bravčove. Aj keď pre jeho vysoky obsah tuku, tomuto kúsku mäsa moc nefandím, je...

Sedmohradská estragónová zeleninová polievka s mäsovými knedličkami
Vybrala som zo svojej zbierky typickú tradičnú polievku sedmohradskej kuchyne, ktorá je plná zeleniny ...

Rezance so slaninkou
Spomienka na dovolenku v Alpach, v Rakusku, spred niekolkych rokov. Vybrali sme sa na...

Teľacia roláda
Nepochybujte o tom, že vaši hostia pri spoločnom stole veľmi ocenia a neskôr budú s láskou...

Kačacie prsia na pomarančoch a šalvii, roláda z lokše a dusenej červenej kapusty
Červenú kapustu nakrájame na tenké rezance. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Na masti ju orestujeme dosklovita,...

Kuriatkové rizoto
Ryžu varíme v dostatočnom množstve vody 14–16 minút. Poriadne prepláchneme a scedíme. Na veľkej panvici...

Vyprážana cuketa so sezamom
Tento receptík som varila 3. septembra a pridávam ho len dnes. Dúfam, že sa...

Smotanová bramboračka
Moja verzia šumavskej bramboračky zo starodávne ladenej kuchárskej knihy. V origináli boli ako huby použité čerstvé...

Kapustové lokše
Očistenú, nadrobno nakrájanú kapustu osolíme, pridáme múku, vločky a spracujeme cesto.

Kuracina s chrumkavými gnocchi a hráškom
Komerčný recept<br /> Určite milujete kuracie mäso na všetky spôsoby. V tomto prípade sú podávané so špeciálnou...

Mrkvové slížiky
Je to výborná príloha k mäsku, až moc jednoduchý recept ale veľmi dobrý

Srnčie rezne s tekvicovými nočkami a hríbovou omáčkou
Pre mňa typické jedlo tohto ročného obdobia. Divina, tekvica a hríby patria odjakživa k jeseni....

Jelenia sviečkovica s hlivovou klobáskou a so žemľovou knedľou
Hlivová klobása: Hlivu smažíme na oleji s cibuľkou až kým sa nevyparí všetka tekutina, pridáme cesnak a rozmixujeme....

Grilovaný plátok lososa, cestoviny linguine, smotanová omáčka so sardelovou pastou
Cestoviny uvaríme v slanej vode a necháme ich odkapať. Premiešame ich s roztopeným maslom do ktorého sme...

Pražená zelenina (Achard de Légumes)
Umytú zeleninu nakrájame na tenké prúžky, cibuľu nasekáme nadrobno, cesnak roztlačíme. Do zeleniny pridáme...

Rybie závitky plnené krabími tyčinkami
Krabie tyčinky orestujeme na olivovom oleji, osolíme, pridáme roztlačený cesnak a jemne podlejeme vínom. Filety opláchneme pod studenou vodou, ...

Kuracie prsia s višňovou omáčkou
Kuracie prsia okoreníme, osolíme a opražíme z oboch strán na oleji.

Cuketové lievance bez mlieka
Ani nezbadáte, že v nich nie je mlieko. A deti nezbadajú, že je v...

Karfiol so sezamovou omáčkou
Veľmi zaujímavá inšpirácia z arabskej kuchyne na ľahký obed alebo večeru. Keď nepočítam upečenie pita chleba,...

Hydinové rezne v bylinkovom cestíčku
Kuracie prsia pokrájame na menšie rezne, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme bielym korením a ...

Steak z roštenky s omáčkou zo smrčkov a medvedieho cesnaku
Keďže sa mi podarilo nájsť krásne smrčky a kvantum medvedieho cesnaku a ešte ostala aj flákota roštenky...

Kubánska špecialita Potaje de Frijoles so smaženými banánmi Chicharitas
Ochutnajte špeciality z ďalekej Kuby, ktoré nám pripravil najznámejší Kubánec na Slovensku, spevák Lazaro.