
Krevety s cestovinami
Cestoviny uvaríme podľa návodu, precedíme ich, osolíme a uschováme v teple.

Praženica z hríbov sináľov-modrákov
Dostala som za 2 kartóny hríbov u nás zvaných sináľov, inde modrákov... Pre mňa je...

Hovädzí steak s redukciou z červeného vína
hovadzie maso, svieckova, rostenka, popripade moze byt aj zadne stehno nakrajame na platky hrube...

Cviklový burger so zelerovými hranolkami
Už dlho som chcel vyskúšať túto kombináciu a môžem len odporúčať. Niekedy keď budete mať chuť...

Kurča po taliansky
Kurča umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme roztlačený cesnak, kúsky...

Pečený losos v medovej omáčke
Pečeného lososa s medovo-citrónovou omáčkou môžete podávať so zeleninou ale aj s vašou obľúbenou prílohou a vychutnávať...

Teľacie medailóniky na šampiňónoch
Z teľacieho stehna nakrájame malé plátky – medailóniky. Mierne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a...

Fettuccine so špenátom a údenou slaninkou
Dostali sme kúsok poctivej domácej prerastanej slaninky, v záhrade provokoval novozélandský špenát, v komore niekoľko...

Celozrné penne s cuketou a tofu
Tento recept je z knižky od Bukovského, patrí k mojim obľúbeným, naučila som sa pri...

Mäsové guľky v šampiňónovej omáčke
Mäsové guľky s krekrami podávané s omáčkou z mlieka a šampiňónov môžete podávať pokojne aj v obývačke...

Placky Paratha
Z muky, soli a vody urobime nelepive cesto. Dame ho do misky a nechame odlezat...

Kuracie mäsko na spôsob starkej
tento recept je chutný a odporúčam. Celá rodina si ho chváli

Zubáč s opekanými zemiakmi
Rybu osušíme a zbavíme prípadných kostí. Každý filet potrieme trochou olivového oleja, jemne osolíme a okoreníme...

Morčacie prsia na netradičný spôsob
Toto mäsko výborne chutí našej rodine i známym. Je originálne a netradičné.

Bryndziarka
Tiež jeden recept od babky. Varievala sa, keď sa chodilo burgyňu okopávať, bola to...

Tvarohové lievance s ovocným prelivom
Jednoduché, ale veľmi ľahké cesto na lievance. Pripravila som ovocný preliv z karamelizovaných broskýň.

Bezlepkové lievance
Do vlažného mlieka dáme trochu cukru a droždie, rozmiešame, kým sa droždie rozpustí.

Morčacie žalúdky podľa Eszterházyho
Morka patrí medzi lahôdky a rovnako aj jej vnútornosti, mala som morčace žalúdky a pripravila som...

Pečené baranie mäso
Umyté a odblanené baranie mäso osolíme, okoreníme, potrieme prelisovaným cesnakom.

Baklažánová delikatesa
recept na ňu som našla medzi ukrajinskými. Skutočne výborné jedlo.

Pstruh dúhový opekaný na masle so sušenými paradajkami
Pstruha dúhového sme si zamilovali, lebo chutí podľa nás (rodinka), ešte lepšie ako losos a...

Ázijské rezance - menu na Silvestra
Včera jsem od dcery mého přítele dostala dárek v podobě knížky Babicových receptů a protože je...

Lokše zemiakové
Vraj je čas hodovania-fašiangy, možno ale mne také jedlá ako sú lokše , šišky , kočonina(huspenina)...

Bramborák s kuracou pečeňou na cibuli
BRAMBORÁK sa unás robí iba samotný , alebo ako príloha k hubovej ...

Živánska pochúťka
Uvarené zemiaky v šupe nakrájame, opečieme na oleji, dochutíme soľou a nasekaným rozmarínom.

Hermelín (ako z IKEI)
Tento sýr nie je ničím zvláštny, ale je vynikajúci :) Pridávam tu recept možno aj na...

Losos a mladá cuketa s bryndzou a parmezánom
Dnešný obed u nás. Vyskúšala som recept z relácie Moja mama varí lepšie ako tvoja. Odporúčam...

Knedľa s vajcom a ......
Knedľu s vajcom robievame vždy, keď ostane knedľa, je to jednoduchý a hlavne sýty pokrm...

Domáca bravčová pečeň na slaninke
Tento recept nerobím často. Bravčová pečeň sa počas zabíjačky spracuje a len občas si niečo odložím do...

Bezlaktózové palacinky
Bezmliečna alternatíva starej klasiky pre všetkých. S nádychom kokosu.

Pikantné zelené fazuľkové struky s paradajkami
Pôvodný recept pochádza z Grécka, máličko som ho upravila a prispôsobila chuti mojich stravníkov. Ide...