Drožďovka jemná

luckaprima - fotkaluckaprima, 22. marca 2015

Táto ma očarila, preto ju sem pridávam do počtu..

5
porcií
2 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1/2 ks
3 strúčiky
1 PL
1 PL
2 PL
2 ks
1 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Zohrejeme si olivový olej s maslom, skaramelizujeme cibuľku, pridáme dva rozotreté strúčiky cesnaku, droždie a necháme rozpustiť.

  2. 2

    Vajíčka rozšľaháme so smotanou a prilejeme k drožďovej voňavej zmesi, osooíme, okoreníme, pridáme čerstvé bylinky a miešame na slabom plameni do krémova.

  3. 3

    Na koniec pridáme zvyšný rozotretý strúčik cesnaku a do teplej nátierky zamiešame Manu.

  4. 4

    Podávame na čerstvom pečive ozdobené bylinkami a hoci toto už žiadnu prílohu nepotrebuje, ja som mala v chladničke nakladaný Cammembert a ten ja proste môžem..

Diskusia k receptu

luckaprima
Ďakujem, mám rada keď sa nátierka "natiera" a niektoré drožďové vyzerajú ako praženica..
používateľ nemá avatar
plk
plk
Jaj, tak drozdovu (ale asi inak varenu :-) ), tak to som nejedol uz nie ze roky ale cele desatrocia. Bude mi treba vyskusat. Bars aj podla Vasho receptu (za 5 :-) )
bembo
takúto haruľku,ibaže jednoduchšiu,robievala moja mama(to bolo ešte za Novotného,keď som bol chlapec).mama postrúhala iba krumplíke,ktoré zahustila trochou hladkej múky,dala tam iba soľ,korenie majoranku,premiešala,a do pľachu ktorý vymastila to roztrela a dala upiecť.navarila citrónový čaj,ktorým som ju zapíjal a pokiaľ niekto neprišiel behom 15 minút aby som sa s ním podelil,mal smolu.haruľku som dokázal spucovať aj sám.táto haruľa bola miestnou špecialitou v Pliešovciach,ktoré spomína aj pán Milan Lasica v spomienkach na svoje detstvo, a hlavne na pliešovskie fašírke,ktoré sa pečú aj dodnes.len oni sa piekli v peci na chleba a upečené v obyčajnej trúbe už nemajú tú chuť ako v peci na chleba.ale vyskúšam aj tento Tvoj recept na haruľu,lebo rád experimentujem a je pre mňa zaujímavý.
bembo
tento komentár nepatrí k tomuto receptu,ale receptu na haruľu,ktorý mi niekde zmizol.asi bol v starých receptoch v rubrike "pamätáte si ?"
bembo
Už som na to prišiel.tento komentár patrí k receptu od @Luckaprima na "haruľu na plechu",ktorý je v jej ďalších receptoch.možno som tým niekomu aj keď nechtiac,narobil chuť na maškrtu zvanú Haruľa.
marta23
Čo sa to dnes robí na Vareche, Tomáško? Všade, v každom dnešnom recepte mi vyhodí rozpis surovín z mäsa: 1 kg kuracie prsia
1 kg alebo morčacie maso
alebo
0,75 kg hovadzie maso
0,25 kg + bravčové maso
nakladacia sol


rea1
takúto kvasnicovú nátierku, ovšem s oveľa viac kvasnicami, robievam a robievala ju aj moja mamička, takže je v jedálničku našej rodiny už zopár desiatok rokov. :-)) len pridávať do nej nakoniec ďalší tuk mi pripadá zbytočné. (a bambino či iný natierací syr tak isto).
manya
dobre že si pridala, je fajná, práve si ju vychutnávam;
1x ilusa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia