Pate pralinée alebo pralinkova pasta do plniek na kolace fotorecept

evekej - fotkaevekej, 31. januára 2014
Pate pralinée alebo pralinkova pasta do plniek na kolace (fotorecept)
Foto: evekej

Recept pochadza z Francuzska.Pouziva sa na pripravu plniek do Paris-Brest, makaroniek, laskoniek a pod.

200-230g
porcií
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
75 g
75 g




Postup

  1. 1

    Na panvicu si nasypeme cukor,pridame mandle cele nelupane a lieskove oriesky cele

    Pate pralinée alebo pralinkova pasta do plniek na kolace (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    spolu nechame roztopit cukor s orechami az kym sa nenalepi cukor zkaramelizovany na orechy ale nie prilis dlho aby nam to neprihorelo zhruba tak 8 az 10 minut.

  3. 3

    Ked je cukor pekne nabaleny na mandliach a orieskoch dame na plech vystlaty papierom na pecenie,kym to uplne nevychladne.

    Pate pralinée alebo pralinkova pasta do plniek na kolace (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ked uz vsetko dobre vychladlo dame to do mixera taky co ma lamely,alebo noze na male obratky mliet sem tam zastavime mixer a trosku premiesame a dalej mixujeme,kym sa nam nevytvori pasta(konzistencie asi ako dzem).Konzervujeme v chladnicke.

    Pate pralinée alebo pralinkova pasta do plniek na kolace (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

marianne
Myslela som,ze @amelie pridala nieco strasne dobre franzuzske, ale to mame novu posilu z mojich oblubenych koncin:-)...perfektna plnka..tesim sa na dalsie..ukladam si
1x evekej
babidka
Potesila si ma , hned si ten recept ulozim . Chystam sa na jeden "cokoladovy experiment" a tato plnka sa mi zda vyborna:-)
1x evekej
denyany
Toto môže byť veľmi dobré.... Až bude trocha času, určite vyskúšam, orieškové náplne mám najradšej.:-)
smejkad
toto sa mi velmi pozdava, ale mam len tycovy mixer, myslite, ze to zvladne?
martamm
lákavé, ukladám si do KK, môžem použiť aj trstinový cukor?
lusinkab
Robim takto podobne pralinky podka jednej knihyvale rozmixovat ma to nenapadlo :) takze velka vsaka za tento recept
silvia68
To vyzerá veľmi dobre, len sa obávam či to nestihneme zjesť skôr ako sa dostane na koláč. Mandle idú nelúpané aj oriešky nelúpané?
evekej
silvia68 mandle aj oriesky idu cele a nelupane
evekej
tuto plnku pouzivam dalej na plnenie hlavne do kolacov z odpalovaneho cesta zaklad je cukrarensky krem na asi 12-15 ks vencekov 250ml mlieka,1 struk vanilky,2 zltka,50g cukru,35g muky preosiatej mlieko uvarim+van.struk,vedla vyslaham zltka s cukrom,pridam preosiatu muku,nalejem horuce mlieko a dam spat na sporak varit na miernom ohni asi 2 min,krem necham uplne vychladit pridam zmaknute maslo 130g a tuto pralinkovu pastu 75g dobre vsetko do hladka vymiesam a na zaver rucne vmiesam bielka z 2 vajec a hotovo plnim kolaciky
evekej
@marianne (1.2.2014 07:00)

Dakujem reagujem neskoro davno som tu nebola,dufam ze ste odskusali.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia