Pate pralinée alebo pralinkova pasta do plniek na kolace fotorecept
Foto: evekej
Recept pochadza z Francuzska.Pouziva sa na pripravu plniek do Paris-Brest, makaroniek, laskoniek a pod.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvicu si nasypeme cukor,pridame mandle cele nelupane a lieskove oriesky cele
-
2
spolu nechame roztopit cukor s orechami az kym sa nenalepi cukor zkaramelizovany na orechy ale nie prilis dlho aby nam to neprihorelo zhruba tak 8 az 10 minut.
- 3
Ked je cukor pekne nabaleny na mandliach a orieskoch dame na plech vystlaty papierom na pecenie,kym to uplne nevychladne.
- 4
Ked uz vsetko dobre vychladlo dame to do mixera taky co ma lamely,alebo noze na male obratky mliet sem tam zastavime mixer a trosku premiesame a dalej mixujeme,kym sa nam nevytvori pasta(konzistencie asi ako dzem).Konzervujeme v chladnicke.
- 3
Dakujem reagujem neskoro davno som tu nebola,dufam ze ste odskusali.