Čierna šošovica s vajíčkom a pak choi
Katarína Medveďová–Ovečková
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 3. apríla 2022
foodstyling a tvorba receptov, autorka projektu Cookučka, 3. apríla 2022

Foto: Katarína Medveďová–Ovečková
2
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 hrnček |
|
4 PL |
|
1 strúčik |
|
2 ks |
|
1 ks (alebo malá čínska kapusta alebo 200 g ružičkového kelu) |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Čiernu šošovicu uvaríme s rascou vo vode (v pomere 1 diel šošovice : 2 diely vody) domäkka. Solíme, až keď strukovina zmäkne. Do uvarenej šošovice pridáme trochu oleja, soli, čierneho korenia a pretlačený cesnak.
- 2
Vajíčka uvaríme namäkko, cca 4 minúty a hneď ich ošúpeme.
- 3
Kapustičkám pak choi len odrežeme hlúbový tvrdý konček a prepolíme ich. Narýchlo ich opečieme na olejom potretej panvici. Podobne postupujeme aj s ružičkovým kelom, ten očistíme od vrchných lístkov. Čínsku kapustu nakrájame na širšie kolieska a opečieme ich narýchlo na panvici. Servírujeme všetko spolu.
Tiež Šošovica:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu