recept som našla v jednom časopise, chutil nám veľmi dobre
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 800 g surové |
|
| 2 ks surové |
|
| 2-3 PL |
|
| 1 PL |
|
| 6 ks - strúčik |
|
| 100 ml |
|
| 1 čl /domáca/ |
|
| sušený |
|
| 150 g /úd.mäso/ |
|
|
|
|
|
|
|
| na vysmážanie |
|
Postup
-
1
Zemiaky očistené najemno nastrúhame. Ak pustia veľa šťavy, zlejeme ju. Zemiaky zmiešame v mise s vajciami, múkou, so strúhankou, s prelisovaným cesnakom, pivom, vegetou, so soľou a s korením. Nakoniec zamiešame na malé kocky pokrájanú údeninu a majorán.
-
2
Na panvici z cesta postupne smažíme placky.
-
3
z oboch strán, keď získajú zlatistú kôrku, vyberieme ich na obrúsok
-
4
niektoré sme jedli aj s kečupom









Diskusia k receptu