Frankfurtské zemiaky

ivka9992 - bez fotkyivka9992, 8. októbra 2015
Frankfurtské zemiaky
Foto: ivka9992

Vhodné na rýchly obed alebo aj večeru :D

30 minút
príprava

Suroviny

2-3 kg
2 ks
3 ks (alebo špekáčky)
3 ks
 čerstvá
Príloha:
 kyslé




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, vyumývame a nakrájame na malé kocky. Privedieme ich do varu a zároveň dáme variť klobásky a párky.Kým sa nám to uvarí ošúpeme cibule, nakrájame a popražíme ich na masle.Pridáme rascu,bazalku a soľ.Zemiaky po uvarení scedíme, klobásy a parky nadrobno pokrájame a všetko spolu zmiešame spolu s podusenou cibuľou a na zjemnenie rozpustíme trocha masla a pridáme k zmesi.Ozdobíme petržlenovou vňaťou a ako prílohu podávame kyslé uhorky.Dobrú chuť.:)

Diskusia k receptu

dadush
U nas sa vola "krumplový paprikáš". Moja mama ho robievala velmi casto ked som bola malá a mala som ho velmi rada hlavne s chlebikom a kyslou uhorkou. Aj teraz ho obcas spravi ale pokial nemusim nejem :D :D
ivka9992
@dadush podľa toho názvu predpokladám, že do toho mamina dávala veľa červenej papriky a tú ja nemusím lebo keď sa to s ňou preženie tak nevynikne chuť jedla :) a zase na druhej strane vraj každých 7 rokov sa nám menia chute tak asi na tom niečo bude ;)
dadush
@ivka9992 áno máš pravdu dávala tam aj červenú papriku. naozaj? ani som nevedela, urcite na tom nieco bude :-)
ale tvojou variantou by som neohrdla ;) ochutnam vsetko čo ma nezje :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia