
Hovädzie carbonnade
Nedávno sme toto jedli na návšteve, chutilo, tak som si pýtala recept a dnes som...

Balatonská špecialita
Nakrájanú cibuľu speníme, pridáme na rezance nakrájané stehno a sprudka opečieme. Asi po 5 minutách podlejeme...

Cesnakový podlesník s cukinou
Zemiaky očistíme, postrúhame spolu s cukinou, pridáme soľ, korenie, cesnak, rascu, ...

Jarná praženica so žihľavou
U nás to sú veľkonočné raňajky (ak narastie žihľava). Na vôňu restovanej žihľavy asi nikdy nezabudnem....

Čínsko-slovenské rezance s klíčkami a bambusom
Po nespočetných pokusoch sa mi takmer podarilo docieliť "tú" pravú chuť. :)

Zeleninový kuskus s bazalkou
Kuskus zalejeme vriacou vodou v pomere 1:2 a necháme postáť 10 minút.

Sedliacky koláč
Koláč z kysnutého cesta, plnený opraženou hlávkovou kapustou, kúskom údeného, klobáskou, to celé...

Aljašská treska s kôprovou omáčkou a zemiakmi
Na záhrade muž našiel pekný kôpor. Chcel z neho omáčku. Včera sme mali kôprovú s...

Zapečené údené tofu
Údené tofu nakrájame na rezance a rozložíme v nízkej vrstve na dno zapekacej misy.

Cesnakové špagety s vajíčkom
väčšinou stačí na špagety omáčka z konzervy, ale občas sa žiada zmena a stačí k tomu...

Krkovička à la Východ
Krkovičku nakrájame na hrubé pláty a prepolíme, potom každý kus zviažeme niťou.

Bravčová panenka s citrónovo-chilli redukciou
Zemiaky som ošúpala, pokrájala na kolieska, dala na plech, trochu potrela olejom, posypala...

Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými zemiakmi
Býčie žľazy sú chutná delikatesa, avšak je spájaná s veľkými predsudkami. Videorecept je k nájdeniu...

Voňavé tuzemské cestoviny
Nikde inde som toto jedlo nejedla ani nevidela, dokonca ani ujo Google ho nepozná - len...

Paella
Na panvici potretej olivovým olejom krátko opražíme na kocky nakrájanú cibuľu, papriku, roztlačený cesnak, šupky zbavené a roztlačené rajčiny,...

Kuracie ragú na Chardonnay s dubákmi a s estragónom
Tento výborný recept pochádza z francúzskej kuchyne, len miesto šampiňónov som použila dubáky, kedže je...

Medailóniky z daniela s gaštanovým nákypom na Portito omáčke
Danielí chrbát odblaníme, nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme, podlejeme olejom a necháme uležať...

Černočočky
Z výborné černé čočky, porku a sýra karbanátky, které jsem si pojmenovala černočoky :-) jakákoliv...

Restovaná kuracia pečeň a jej vyprážaná verzia
Veľmi dlho som toto jedlo nerobil, tak som to takto spojil...

Guláš z kuriatok
Očistené kuriatka dobre umyjeme a necháme odkvapkať. Cibuľu očistíme a nadrobno posekáme. Údenú slaninu pokrájame na...

Domáca pečeňová paštéta
Kačaciu pečeň zalejeme vínom a marinujeme aspoň 2 hodiny, ideálne cez noc. Smotanu krátko zohrejeme...

Dubáková nátierka
Mala som drobnejšie polámané sušené dubáky, mohla som si ich nechať na prevoňanie omáčok, ale...

Kuracie stehná v zamatovej omáčke
Komerčný recept<br />Omáčka zo sladkého bieleho vína a smotany vyčaruje z vášho obedu zamatový zážitok.

Našľahaná omeleta so špenátom
Oddelíme bielka od žĺtkov. V mise vyšľaháme smotanu so žĺtkami a nastrúhaným syrom. Jemne osolíme...

Kapustové kofty s čatní z červenej cibule
Očistenú, na mesiačiky nasekanú cibuľu opekáme na olivovom oleji spolu s tymianom. Pridáme cukor a cesnak.