Kačacia pečeň foie gras s oatmeal
Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...
Kebab/Köfte
Kebab, köfte, alebo aj čevapčiči :-) kto ako to volá. Niektoré sa od seba trošku líšia,...
Vajce s múkou
Recept pochádza od mojej mamy. Vajce s múkou mám veľmi rád, lebo sú to rýchle...
Zemiakové placky
Vďaka tomuto rýchlemu, chutnému a ešte aj sýtemu jedlu budete mať viac času na trávenie chvíľ...
Skoro čína s panenkou
Jeden z rozdielov medzi pravou cinou a slovenskou kuchynou je, ze cina sa robi individualne na...
Jankove raňajky a desiata, omeleta, liptovská saláma, syr
@jerica V pracovné dni vstávame pred siedmou , po rannej hygiene prídu na...
Fitness tuniaková omeleta
Tuniakovú omeletu si môžete spraviť na raňajky, ale dopriať si ju môže kľudne aj na večeru....
Steak z vysokej roštenky s fazuľkou
Steaky: Z roštenky nakrájame asi 250–gramové steaky, z obidvoch strán ich okoreníme čerstvo zomletým korením a...
Cuketa s bryndzou
Môj dnešný obed. Kombináciu cukety a bryndze som doteraz nepoznala, ale je to výborné.
Zapekané domáce fliačky s oškvarkami
Niet nad domáce čerstvé cestoviny, dajú sa pripraviť na sladko i na slano na veľa spôsobov,...
Kajenské kurča so sladkými zemiakmi a kukuričným šalátom (Jamie Oliver)
Recept je z knihy Jamieho Olivera - 15 minute meals.
Bazalkové tofu so zemiakmi a mrkvou na bylinkovom masle
Jemné bazalkové tofu opečené na olivovom oleji s cherry paradajkami, podávané s polníčkom a zemiakmi s...
Mäsové guľky na bakoňský spôsob
Základom bol môj recept Madarské bakoňské plátky zo 17. apríla 2011 , teraz som pripravila mäsové...
Placky z quinoa
Quinoa je úžasná obilovina, volá sa aj ryža Inkov... placky som vymyslela len nedávno,...
Tyrolské brambory
Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej, ...
Plnená hovädzia sviečkovica
Umytú bravčovú panenku pozdĺžne narežeme, zľahka naklepeme na plat s hrúbkou 1 cm. Osolíme, okoreníme a posypeme bohatou vrstvou nakrájanou...
Sviatočná plnka do hydiny a rôznych mäsových rolád
V nedeľu som pripravovala obed pre návštevu a chcela som sviatočnejšiu plnku, než akú robievam obvykle....
Slaná karamelová poleva
Ak robievate grilážku, tak tento recept nepotrebujete, ak nie odskúšajte, soľ v poleve zvýrazňuje...
Penne con verdure
Cestoviny vždy patrili k mojim favoritom, no v poslednom čase som ich zanedbával. Keď už...
Vegetariánske kelové závitky
Kedysi som bola "mäsková", ale s pribúdajúcim vekom som začala objavovať bezmäsité jedlá a najmä...
Srnčí steak pre labužníkov
Umyté a osušené mäso nakrájame na rezne, naklepeme ich, posolíme a okoreníme. Prešpikujeme ich...
Kuracie prsia na veľmi divoko
Postup prípravy je jednoduchý , ale trošku zdĺhavejší k vôli pácovaniu mäsa. Napísal som to po...
Pikantná šošovica so zemiakmi
Tento recept je taký chutný a zdravý jesenný "eintopf", môže byť ako samostatné hlavné jedlo alebo...
Topinamburové haruľky
Recept som našla v rakúskej knihe Užívať si vegetariánsky... zdravé a chutné Topinambury - vhodná zelenina pre...
Kurací steak s grilovanou zeleninou
nafiletujeme prsia na velke platky, ktore mozeme jemne rozklepat. opecieme nasucho na panivici a zaroven...
Pečený losos v medovej omáčke
Pečeného lososa s medovo-citrónovou omáčkou môžete podávať so zeleninou ale aj s vašou obľúbenou prílohou a vychutnávať...
Tiramisu palacinky
Máš rád/a palacinky? Máš rád/a tiramisu? Čo tak spojiť tieto dve veci a pripraviť dokonalý dezert, vhodný aj pre návštevu?...