Alfredo Chicken Eintopf fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 24. februára 2016

Za cudzojazyčný názov beriem zodpovednosť, varila som kuracie kúsky s brokolicou a cestovinou v cesnakovo- smotanovej omáčke so syrom, a to v jednom hrnci. Samotná Zobraziť celý popisZa cudzojazyčný názov beriem zodpovednosť, varila som kuracie kúsky s brokolicou a cestovinou v cesnakovo- smotanovej omáčke so syrom, a to v jednom hrnci. Samotná príprava trvala kratšie ako preklad:-)

1 - 2
porcia
10 minút
príprava
7 - 10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
2 PL
2 strúčiky
200 ml
150 ml
1/2 ks menšia na ružičky rozobratá
100 g
podľa chuti
 čerstvo mleté




Postup

  1. 1

    Verzií na toto cestovinové jedlo rozšírené najmä v Amerike a pôvodom z Talianska je viac. Ja som ako prvú uvidela práve robenú v jednom hrnci. Inšpiráciu z Fb som si urobila po svojom a musím povedať, že sa jedná o chutné, rýchle a ľahko pripraviteľné jedlo. Alfredo bol zrejme taliansky kuchár - majiteľ reštaurácie.

    Alfredo Chicken Eintopf (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postup: očistený a posekaný cesnak som opekala na oleji, pridala som kocky kuracieho prsa, plameň zvýšila, aby sa mäso rýchlo opieklo, okorenila som ho a mierne osolila. Pridala som brokolicu, zaliala horúcim vývarom,

    Alfredo Chicken Eintopf (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    prisypala cestovinu a pridala aj smotanu. Za častého miešania som celé dusila, kým sa cestovina neuvarila, t. j. pár minút.

    Alfredo Chicken Eintopf (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do hotového som primiešala strúhaný taliansky syr. Tento máme veľmi radi a nie je ho veľa, také podarené menšie balenie, čo nám úplne stačí. Má výraznú chuť, preto ho netreba veľa a soliť treba tiež opatrne, hlavne ak je aj vývar slaný. Kto chce, môže si pridať ešte kúsok masla.

    Alfredo Chicken Eintopf (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridávam aj foto balenia cestovín, ktoré som použila, sú naozaj hotové za 3 minúty

    Alfredo Chicken Eintopf (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotové jedlo je najlepšie konzumovať okamžite, z tejto dávky vyjdú podľa apetítu 1-2 porcie.

    Alfredo Chicken Eintopf (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dnes bolo krásne slnečno, ale fúkal nepríjemný studený vietor, tak na stolovanie na terase si ešte musíme počkať

    Alfredo Chicken Eintopf (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

evanaaa
Páči sa mi aj príprava, aj šetrenie riadu :) ale potrebovala by som práve tie isté cestoviny, ak by som nechcela dusiť pol hodiny...... preto by ma, milá @kukulienka zaujímalo, kde si kupovala cestoviny, poprípade aj ten syr? A ešte - jeden kus pŕs znamená polovička, alebo celý pár? Lebo nám by asi polka nestačila, ale to je najmenej, upraviť si porcie podľa seba. Dala som 5 ***** ale priemer je taký, aký je.......
klukodvody
Kukulienka71 prosím o jedno. Jídlo je krásné, chci vyzkoušet, ale jedno jsem asi dost dobře nepochopil. Na obrázku je vše krásně kompaktní a krémové a já pořád nemohu přijít na to, jak se ten vývar vstřebal. Víš používám stejný druh těstovin i špagety, ale dávám na vaření dost vody. Stačí tedy těch 200ml vývaru a ten se vstřebá? Ale stejně je to na 5***** a třeba mně to dojde. Máme rádi takováto jídla a chci to udělat dobře.
klukodvody
Kukulienka71 prosím vezmi ten dotaz jako kuchařskou úvahu. Já i ve svém věku se nestydím zeptat když něco nevím a nebo něčemu nerozumím. Krásný večer.
havino
@kuku výborné,ja som takto už varievala v jednom kastroli, aj s cestovinou, ale to bolo dávno, dnes sme mali veľmi podobný obed, aj kuracie mäso, aj syrová omáčka, ale ja zabudla že mám parmezán v chladničke, tak som kombinovala eidam a údený, aj medzi hrsť brokolice dala,ale !! ja už cestoviny, aby som z nej vyplavila škrob pre manžela diabetika musím variť zvlášt, tak som ich len primiešala a veru, ja aj studené zjem, ale je najlepšie ich jesť za tepla, ked syr sa ťahá.

@klukodvody , myslím, že má dobrý pomer vývaru, ona dala len 100 g cestovín, nech Ťa to nemýli, že pol sáčku, nedaj bože celý 500g na 200 ml vývaru
kukulienka71
Ďakujem vám za pekné komentáre a skúsim zodpovedať: @evanaaa , 1 kuracie prso som myslela ako ženské, teda nie celú hruď kuraťa, ale teda polovicu. mala som balenie na tácke, boli tam tri také polovičky, bežne sa to tak predáva. To už budeš vidieť koľko vám stačí. Cestoviny aj syr som kupovala v supermarkete (tuším sa teraz volajú Tempo), bývalá Jednota. Ak také nenájdeš, skús niečo podobné, čo netreba dlho variť.
@klukodvody , :-) mala som pripravených skoro 4dcl vývaru, pretože som dopredu nevedela, koľko mi to popije. Dala som polovicu, teda 2dcl a hneď aj 1,5dcl sladkej smotany, ono to bolo skoro celé zaliate, takže som tušila, že viac tekutiny tam nebude treba. Skôr som sa obávala, že vytŕčajúce cestoviny sa neuvaria, preto som to často miešala, aby sa dostali naspodok aj ony. Keď zmäkli, tekutina sa pekne zredukovala za ten čas a vstrebala. Takéto jedlá sa dosť ťažko fotia, pretože nie je vidieť množstvo omáčky na konci. Ale bolo to krémové tak ako píšeš. Na 100g cestovín toľko tekutiny stačí. A vieš iste lepšie ako ja, že státím sa cestoviny ešte viac napijú a už to nie je tak omáčkové. Preto je najvhodnejšie pustiť sa do toho okamžite po príprave. Budem veľmi rada, ak vyskúšate, najlepšie práve z uvedených surovín, aby sa to podarilo k spokojnosti.
Ešte raz ďakujem pekne a želám pokojnú dobrú noc.
kukulienka71
@Klukodvody (24.2.2016 22:19)

moc si tvoj postoj vážim a som rada, že môžeme diskutovať a vymieňať si skúsenosti( ja teda od teba skôr naberať), ďakujem:-)
kukulienka71
@Havino (24.2.2016 22:50)

No vidíš, Táni, tak aj s tebou nás tá pavučinka (čo som aj Katke78 písala) spája, to nebude náhoda, že sme dnes tak podobné varili:-)))
Teším sa, že mi potvrdzuješ takýto spôsob varenia, to keď čas súri, dá sa vždy niečo zefektívniť v kuchyni. Hádam nebudeme jesť suchú stravu, že?:-))
Ďakujem pekne a dobrú noc aj tebe, aj milej @terinke55 želám
kukulienka71
@Evanaaa (24.2.2016 21:32)

už to vidím v surovinách. Pri dopĺňaní som písala 1 kuracie prso, ale systém také asi nepozná, tak dal prsia a to už sú dve. Mala by som to opraviť.
klukodvody
Kukulienka71 děkuji za vysvětlení a také Havino. Na zítra skoro už dnes mám naplánované špagety a mám také ty tříminutovky tak změna, nebudou česnekové se slaninkou, ale podle Tebe. Děkuji oběma z a poučení a přiznám se, že jsem tohle nikdy nezkoušel tak prosím držte mně palce. Dobrou noc
kecemis
@kuku dobre si navarila. Tiez varim podobne a pridavam parmesan extra este do misky na stol, aby si mohol kazdy posypat komu sa ziada. Niekedy pridavam aj sun-dried tomato nakrajane na drobno, dodavaju jedlu znamenitu chuta a vonu slnka. Tak isto niekedy pridavam huby. Nie nadarmo sa vravi ze je to jedlo tisicich chuti.
patroveckypitrs
Dobré si navarila aj ja by som si dal takéhoto 5* obeda. Ja mám len jeden problém! Nikdy neviem odhadnúť dve porcie. Vždy sa mi vidí, že je malo a potom môžem aj susedov ponúknuť. Hádam raz sa to naučím ak motyka streli.
radox1
vyzera to super,pastu som este nedusil,vyskusam,len tie prsia zamenim za ine mäso.
evanaaa
@kukulienka71 , ďakujem za odpoveď, skúsim ppohľadať ( najmä tie trojminútové cestoviny, také som nevidela ešte), a prídu na rad.
klukodvody
Tak jsem chtěl podle Tebe, ale zjistil jsem, že mně ledacos doma chybí a tak jsem trošku experimentoval a udělal jsem špagety. No je to něco jiného, ale jen surovinově a ráno frčíme na nákup, tak dokoupím a udělám. Ten celer tam je, ale však víš být nemusí.
epka
Zaujímavá kombinácia, ukladám si a vyskúšam, snáď sa mi to podarí.
slavkabis
dávam 5*. ja robievam podobne: kuracie mäsko na slížiky opekám, pridám uvarenú brokolicu a nakoniec zalejem smotanou s rozdrvenou nivou trebárs. k tomu cestoviny. nie je to síce z jedného hrnca ale je to taktiež výborné ☺
kukulienka71
Ďakujem za milé komentáre, teší ma, že pridávate svoje postrehy, podobné jedlá a záujem o tento druh prípravy. Tiež robievam často omáčky buď len so zeleninou alebo aj mäsom a potom zamiešam s uvarenou cestovinou, je to variabilné, sýte a rýchle hotové. Tento postup som si dovolila pridať práve kvôli tomu, že sa všetko - aj cestovina - pripravuje spolu, takže to je ešte úspornejšie riešenie.
@klukodvody , dobre to vyzerá na fotke, verím, že chutilo a dúfam, že aj ďalšie sa podaria, ďakujem ti:-)
dormella
Teto priprave testovin z jednoho hrnce se rika v Italii "pasta risottata", tedy testoviny na zpusob risotta. Velice dobre to chutna s cerstvymi houbami (vlastne i susenymi), opravdu neskutecna dobrota, testovina se jimi krasne provoni.
danda3
V jednoduchosti je krása, mám rada takéto recepty z jedného hrnca, určite vyskúšam.☺
salinka
Alfredko vyborne navaril a ty si urobila este lepsie, ze si sa s nami podelila:-) Rychle, chutne a zaujimave.
kucharka
Už viackrát som varila podľa tohto receptu a vždy sme si pochutili. Tento raz som stihla aj odfotiť ..:-))
Ďakujem za recept. Pekné popoludnie.


1x radost
kukulienka71
Ďakujem za pekné komentáre, @salinka , @danda3 , a @kucharka spolu s fotodokumentom:-) teším sa, že sa opakovane vraciaš k tomuto jednoduchému receptu a tiež som vďačná Alfredovi :-)
Príjemný zvyšok dňa prajem, dnes bol skutočne pekný jesenný deň.
izabella929
@kukulienka71 , aha ho, tak preto som ten recept obišla a neotvorila...ten názov ma vôbec nezaujal..vyhýbam sa istým názvom...ale tvoje jedlo vyzerá báječne.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia