Foto: kukulienka71
Za cudzojazyčný názov beriem zodpovednosť, varila som kuracie kúsky s brokolicou a cestovinou v cesnakovo- smotanovej omáčke so syrom, a to v jednom hrnci. Samotná Zobraziť celý popisZa cudzojazyčný názov beriem zodpovednosť, varila som kuracie kúsky s brokolicou a cestovinou v cesnakovo- smotanovej omáčke so syrom, a to v jednom hrnci. Samotná príprava trvala kratšie ako preklad:-)
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 ks |
|
2 PL |
|
2 strúčiky |
|
200 ml |
|
150 ml |
|
1/2 ks menšia na ružičky rozobratá |
|
100 g |
|
podľa chuti |
|
čerstvo mleté |
|
|
Postup
-
1
Verzií na toto cestovinové jedlo rozšírené najmä v Amerike a pôvodom z Talianska je viac. Ja som ako prvú uvidela práve robenú v jednom hrnci. Inšpiráciu z Fb som si urobila po svojom a musím povedať, že sa jedná o chutné, rýchle a ľahko pripraviteľné jedlo. Alfredo bol zrejme taliansky kuchár - majiteľ reštaurácie.
-
2
Postup: očistený a posekaný cesnak som opekala na oleji, pridala som kocky kuracieho prsa, plameň zvýšila, aby sa mäso rýchlo opieklo, okorenila som ho a mierne osolila. Pridala som brokolicu, zaliala horúcim vývarom,
-
3
prisypala cestovinu a pridala aj smotanu. Za častého miešania som celé dusila, kým sa cestovina neuvarila, t. j. pár minút.
-
4
Do hotového som primiešala strúhaný taliansky syr. Tento máme veľmi radi a nie je ho veľa, také podarené menšie balenie, čo nám úplne stačí. Má výraznú chuť, preto ho netreba veľa a soliť treba tiež opatrne, hlavne ak je aj vývar slaný. Kto chce, môže si pridať ešte kúsok masla.
-
5
Pridávam aj foto balenia cestovín, ktoré som použila, sú naozaj hotové za 3 minúty
-
6
Hotové jedlo je najlepšie konzumovať okamžite, z tejto dávky vyjdú podľa apetítu 1-2 porcie.
-
7
Dnes bolo krásne slnečno, ale fúkal nepríjemný studený vietor, tak na stolovanie na terase si ešte musíme počkať
@klukodvody , myslím, že má dobrý pomer vývaru, ona dala len 100 g cestovín, nech Ťa to nemýli, že pol sáčku, nedaj bože celý 500g na 200 ml vývaru
@klukodvody , :-) mala som pripravených skoro 4dcl vývaru, pretože som dopredu nevedela, koľko mi to popije. Dala som polovicu, teda 2dcl a hneď aj 1,5dcl sladkej smotany, ono to bolo skoro celé zaliate, takže som tušila, že viac tekutiny tam nebude treba. Skôr som sa obávala, že vytŕčajúce cestoviny sa neuvaria, preto som to často miešala, aby sa dostali naspodok aj ony. Keď zmäkli, tekutina sa pekne zredukovala za ten čas a vstrebala. Takéto jedlá sa dosť ťažko fotia, pretože nie je vidieť množstvo omáčky na konci. Ale bolo to krémové tak ako píšeš. Na 100g cestovín toľko tekutiny stačí. A vieš iste lepšie ako ja, že státím sa cestoviny ešte viac napijú a už to nie je tak omáčkové. Preto je najvhodnejšie pustiť sa do toho okamžite po príprave. Budem veľmi rada, ak vyskúšate, najlepšie práve z uvedených surovín, aby sa to podarilo k spokojnosti.
Ešte raz ďakujem pekne a želám pokojnú dobrú noc.
moc si tvoj postoj vážim a som rada, že môžeme diskutovať a vymieňať si skúsenosti( ja teda od teba skôr naberať), ďakujem:-)
No vidíš, Táni, tak aj s tebou nás tá pavučinka (čo som aj Katke78 písala) spája, to nebude náhoda, že sme dnes tak podobné varili:-)))
Teším sa, že mi potvrdzuješ takýto spôsob varenia, to keď čas súri, dá sa vždy niečo zefektívniť v kuchyni. Hádam nebudeme jesť suchú stravu, že?:-))
Ďakujem pekne a dobrú noc aj tebe, aj milej @terinke55 želám
už to vidím v surovinách. Pri dopĺňaní som písala 1 kuracie prso, ale systém také asi nepozná, tak dal prsia a to už sú dve. Mala by som to opraviť.
@klukodvody , dobre to vyzerá na fotke, verím, že chutilo a dúfam, že aj ďalšie sa podaria, ďakujem ti:-)
Ďakujem za recept. Pekné popoludnie.
Príjemný zvyšok dňa prajem, dnes bol skutočne pekný jesenný deň.
Ďakujem. No vidíš, mňa zas zaujmú len niektoré názvy a preto recept otvorím. Tak to bolo aj s Alfredom;-))