Foto: olinecka
Neviem ,aká bude reakcia na tuto praženicu,ale chcem dať recept mojej prípravy.
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Huby očistime a nakrájme na väčšie kúsky.Pripravené dáme do misy a umyjeme.Dáme variť do slanej vody nie dlho ,keď začnú vrieť necháme povariť 3-4 minút občas miešame.Uvarené scedime.
- 2
Vychladnuté posekame na pracovnej doske,nadrobno.
- 3
Očistime cibuľu,ktoru posekáme nadrobno a dáme na olej ,orestujeme do sklovita.Pridáme po častiach posekané huby.Pražime ich asi 20-25 minút.Pridame soľ a korenie podľa chuti.Keď sú huby hotové pridame nadrobno posekanu petržlenovu vňať a nakoniec vajcia.Podávame s čerstvym chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jinak smaženice je nejlepsi z hodne druhů hub a pak uz zadny pepr ctyrbarevny neni potreba :-)
varecha.pravda.sk/recepty/hribova-prazenica-fotorecept/20...
Ale si mi narobila chúťky.