Hubová praženica

olinecka - fotkaolinecka, 31. júla 2014
Hubová praženica
Foto: olinecka

Neviem ,aká bude reakcia na tuto praženicu,ale chcem dať recept mojej prípravy.

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa potreby
1 ks
podľa chuti
4 ks




Postup

  1. 1

    Huby očistime a nakrájme na väčšie kúsky.Pripravené dáme do misy a umyjeme.Dáme variť do slanej vody nie dlho ,keď začnú vrieť necháme povariť 3-4 minút občas miešame.Uvarené scedime.

  2. 2

    Vychladnuté posekame na pracovnej doske,nadrobno.

    Hubová praženica - obrázok 2
  3. 3

    Očistime cibuľu,ktoru posekáme nadrobno a dáme na olej ,orestujeme do sklovita.Pridáme po častiach posekané huby.Pražime ich asi 20-25 minút.Pridame soľ a korenie podľa chuti.Keď sú huby hotové pridame nadrobno posekanu petržlenovu vňať a nakoniec vajcia.Podávame s čerstvym chlebom.

Diskusia k receptu

tiginko
ok, beriem, je to tvoj spôsob prípravy, len neviem, prečo zbytočne tie huby predváraš, veď sa tak stratí podstatná časť ich chuti. Stačí ich nakrájané rovno podusiť na cibuli - menej práce, riadov a chuť je hubovejšia. Jedine, že by si ju chcela menej intenzívnu...
mijaita
Hmmm, take premyslim proc je treba je povarit!? To sice delam, ale tekove houby pak nechám vykapat dam do sacku naplacato a zamrazim.
Jinak smaženice je nejlepsi z hodne druhů hub a pak uz zadny pepr ctyrbarevny neni potreba :-)
1x giussa
jozka2
mas tu prazenicu chutne urobenu s tym korenim velmi opatrne, aby neprerazilo chut,ja huby obvaram a potom dusim s cibulkou zalejem obvarenou vodou, ked robim ich so smotanou,ale na prazenicu nemusis obvarat tak ako pise tiginko a mijaita,dusit ich s cibulkou do odparenia neprikryte a moze sa trosku podlievat vodou aby sa udusili,ale vodu odparit az potom dat vajicka,ja namiesto korenia zase pridavam trosku pomletej rasce ta ich chut zvyrazni.Dobre jedlo,len skoda,ze sme tak daleko.
izabella929
jej..tak toto by som si určite dala....) mám rada hríby na všetky spôsoby.-) mňamnkovéééé.-)
olinecka
Ďakujem za komentiky ,predvaram huby ,ako som písala zopár minút len preto ,aby bola rychlejšia praženica.Keď som bola dieťa nepredvarali sme doma.Pekny dnik všetkym!!!!!!!!'
mijaita
Pouze poznamka k houbam. Ty se maji pouze zprudka orestovat aby byly na skus. Hlavne do smazenice. Pravi mykologove a ja se k nim pridavam. Takove jsou nejlepsi. Ovsem pokud nekdo radeji "blaticko", tak to uz je vec jina :-----)
evanaaa
Už som dávno nerobila hríbovú praženicu, hríbov niet :-) Ale tiež ich len pokrájam, podusím aj s pridaním pretretého cesnaku, vodu nedávam, aj tak jej dosť pustia, len trochu korenia ( používam biele) a potom vajcia.....Netreba urýchľovať, ani rýchlo variť. Ale je to dobrá papanica.
mariamka
asi zalezi od hribov, ci varit, ci len prazit, my zozereme vsetky! hned by som si dala :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia