Hydinové „klopsy“ v chrenovej omáčke

Ladislav Dibala
šéfkuchár Original restaurant & wine bar pri hoteli Kaskády v Sielnici, 16. septembra 2013 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Hydinové „klopsy“ v chrenovej omáčkeFoto: Robert Hüttner
4
porcie
20 min
príprava
20 min
na 175 °C

Suroviny

1 ks uvarená z polievky alebo zvyšky pečeného alebo vareného mäsa
100 g
100 g
500 g
1 ks
 na zahustenie a obaľovanie
 na opekanie
Na omáčku:
100 g na zahustenie
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Varené mäso oberieme od kosti a kože a pokrájame na veľmi malé kocky. Na masle urestujeme múku a pripravíme svetlú zápražku. Zalejeme mliekom a za stáleho miešania metličkou uvaríme omáčku. Ochutíme ju soľou, bielym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Necháme vychladnúť na hustú omáčku.

  2. 2

    Do nakrájaného mäsa primiešavame omáčku a vajíčko, až kým nevytvoríme zmes, z ktorej sa budú dať formovať malé guľky. Ak je zmes riedka, prihustíme ju strúhankou. Nakoniec dochutíme podľa potreby. Guľky obalíme v strúhanke. Opečieme ich na oleji sprudka z každej strany a zapečieme v rúre na teplote 175°C asi 15 minút.

  3. 3

    Vývar a smotanu na šľahanie dáme odpariť. Pridáme najemno nastrúhaný čerstvý chren a povaríme. Do omáčky potom pridáme studené maslo, čím omáčku zahustíme. Precedíme cez jemné sitko a ochutíme soľou, octom alebo citrónom a cukrom. Do hotovej omáčky premiestnime upečené klopsy a ešte chvíľu spolu povaríme. Najlepšie chutia s popučenými zemiakmi.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist