Mäsové guľky plnené mozzarellou
Foto: siuuu
Mäsové guľky máme radi a pripravujem ich na rôzne spôsoby. Tentoraz som ich naplnila mozzarellou a podávala so zemiakovo-zeleninovým pyré a jednoduchou horčicovou Zobraziť celý popisMäsové guľky máme radi a pripravujem ich na rôzne spôsoby. Tentoraz som ich naplnila mozzarellou a podávala so zemiakovo-zeleninovým pyré a jednoduchou horčicovou omáčkou. Množstvá neuvádzam, každý si množstvo surovín jednoducho upraví podľa počtu hladošov.
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Na guľky zmiešame mleté mäso (ja používam hovädzie, ale pokojne mix alebo bravčové), vajíčka, soľ, korenie, Gyros korenie, pretlačený cesnak a mleté ovsené vločky alebo strúhanku. Zmes dobre prepracujeme. Zo zmesi odoberáme kúsky - toľko, aby stačilo na obalenie guľky mozzarelly a robíme guľky. Uložím na panvicu vhodnú do rúry, pofŕkam olivovým olejom (ten som zabudla dať do rozpisu surovín) a pečiem v rúre zohriatej na 190 °C cca 20 minút. Občas obrátim.
- 2
Medzitým ako sa pečú guľky, rozmiešam smotanu s horčicou (množstvo podľa chuti), ochutím soľou, korením a zmes vylejem k pečúcim sa guľkám do rúry. Dopekám ešte 15 minút - omáčka sa za ten čas pekne zredukuje.
- 3
Na pyré uvarím v jemne osolenej vode 1 zemiak, mrkvu a kvaku - všetko očistené a pokrájané na kúsky, scedím, popučím, pridám maslo, horúce mlieko (môže byť aj smotana - ja musím obmedzovať množstvo tukov), rozmixujem dohladka, ochutím soľou, korením a muškátovým orieškom.
- 4
Niekedy pečiem zemiaky spolu s guľkami - tenké plátky jednoducho poukladám do pekáča pomedzi guľky (treba čo najtenšie plátky, aby sa prepiekli, prípadne hrubšie plátky treba predvariť).
- 5
A tu je výsledok guliek pečených spolu so zemiakmi
Tiež mäsové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem - pyré resp. príloha môžu byť akékoľvek, pokojne aj klasika - to len ja sa snažím trošičku zdravšie sa stravovať. Dúfam že ti bude chutiť rovnako ako nám.