Omeleta so špargľou a jarnou cibuľkou

elixir - fotkaelixir, 27. mája 2015
Omeleta so špargľou a jarnou cibuľkou
Foto: elixir

Ďalší zo spôsobov, ako zúžitkovať špargľu...

1
porcia
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks hrubšia
3 ks
4 ks malé
3 ks
1 PL
 mleté
1,5 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme a dáme ich vopred variť v šupke (cca 15 minút). Uvarené ich necháme trochu vychladnúť a pokrájame na približne pol centimetrové kolieska.

  2. 2

    Potom ošúpeme špargľu, nakrájame ju na menšie časti a dáme ju v osolenej vode variť na 6 minút. Poumývame jarnú cibuľku.

  3. 3

    Na širšej panvici rozpustíme maslo, kam dáme oprážať zemiaky a na tenké plátky nakrájanú bielu časť z cibuľky. Medzitým zoberieme zo päť stoniek zelenej vňate a pokrájame ich na drobnejšie, ostatné odložíme bokom a použijeme v nejakom inom recepte.

  4. 4

    Vajcia vymiešame s lyžicou smotany, čiernym korením a soľou.

  5. 5

    Keď sú kúsky špargle uvarené, vyberieme ich a pridáme do panvice. Takisto pridáme polovicu pokrájanej vňate, premiešame a zalejeme rozmiešanými vajciami.

  6. 6

    Panvicu prikryjeme pokrievkou a na strednej teplote pomaly zapekáme, kým povrch omelety nestuhne.

  7. 7

    Jedlo vyberieme na tanier, posypeme zvyšnou vňaťou, prípadne dokoreníme podľa chuti.

    Omeleta so špargľou a jarnou cibuľkou - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
recept mi priesiel do rany...akurat uvazujem aky sposob vyuzijem dnes vecer :) bude s cerstvym salatom s kuracimi kuskami. Dik
1x elixir
Mám pár odlomkov bielej špargle v mrazničke, reku šupnem do polievky, ale asi ich využijem takto. Pekný nápad a páči sa mi aj seriál klinčekových fotiek :-)
1x elixir