Foto: elixir
Ďalší zo spôsobov, ako zúžitkovať špargľu...
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme a dáme ich vopred variť v šupke (cca 15 minút). Uvarené ich necháme trochu vychladnúť a pokrájame na približne pol centimetrové kolieska.
- 2
Potom ošúpeme špargľu, nakrájame ju na menšie časti a dáme ju v osolenej vode variť na 6 minút. Poumývame jarnú cibuľku.
- 3
Na širšej panvici rozpustíme maslo, kam dáme oprážať zemiaky a na tenké plátky nakrájanú bielu časť z cibuľky. Medzitým zoberieme zo päť stoniek zelenej vňate a pokrájame ich na drobnejšie, ostatné odložíme bokom a použijeme v nejakom inom recepte.
- 4
Vajcia vymiešame s lyžicou smotany, čiernym korením a soľou.
- 5
Keď sú kúsky špargle uvarené, vyberieme ich a pridáme do panvice. Takisto pridáme polovicu pokrájanej vňate, premiešame a zalejeme rozmiešanými vajciami.
- 6
Panvicu prikryjeme pokrievkou a na strednej teplote pomaly zapekáme, kým povrch omelety nestuhne.
- 7
Jedlo vyberieme na tanier, posypeme zvyšnou vňaťou, prípadne dokoreníme podľa chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu