Bravčové fašírky s cuketou
Foto: katarinalucanova
Cuketové fašírky s bravčový mäsom skvelý obed alebo večera.
16
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1 ks veľká |
|
2-3 ks |
|
2 PL |
|
4 strúčky |
|
2 ČL (Davidkovo) |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
(na obaľovanie) |
|
(na vyprážanie) |
|
Postup
-
1
Cuketu ošúpeme, prekrojíme a lyžicou vydlabeme jaderník. Postrúhame na strúhadle na jablká. Dáme na sito a prebytočnú vodu necháme stiecť. Môžeme ju aj vytlačiť.
- 2
Bravčové pliecko zomelieme, pridáme cuketu a ostatné suroviny. Soli pridáme 2 čajové lyžičky lebo, Davidkovo korenie je bez soli. Mleté čierne korenie pridáme podľa chuti.
- 3
Pomocou lyžice vytvárame fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Hneď vyprážame na oleji z oboch strán.
- 4
Podávame zo zemiakovou kašou alebo prívarkom. Dobrú chuť.
Tiež bravčové fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
❤️❤️