Bravčové fašírky
Bravčové fašírky

Bravčové fašírky s cuketou

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 23. júla 2023

Cuketové fašírky s bravčový mäsom skvelý obed alebo večera.

16
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks veľká
2-3 ks
2 PL
4 strúčky
2 ČL (Davidkovo)
2 ČL
1 ČL
 (na obaľovanie)
 (na vyprážanie)




Postup

  1. 1

    Cuketu ošúpeme, prekrojíme a lyžicou vydlabeme jaderník. Postrúhame na strúhadle na jablká. Dáme na sito a prebytočnú vodu necháme stiecť. Môžeme ju aj vytlačiť.

  2. 2

    Bravčové pliecko zomelieme, pridáme cuketu a ostatné suroviny. Soli pridáme 2 čajové lyžičky lebo, Davidkovo korenie je bez soli. Mleté čierne korenie pridáme podľa chuti.

  3. 3

    Pomocou lyžice vytvárame fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Hneď vyprážame na oleji z oboch strán.

  4. 4

    Podávame zo zemiakovou kašou alebo prívarkom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

zojenka
Sú to odľahčené fašírky, ako vyššie uvádza @farbuska . A sú veľmi dobré, aj teplé so zemiakmi, alebo prívarkom, aj studené. Len tak samotné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia