
Penne s kuracími prsiami a syrovou omáčkou
Nevedela som čo mám variť, tak som vymyslela toto.

Obľúbené raňajky
Ak neviete, čo so starším chlebíkom, ponúkam tip na chutné raňajky ... alebo aj...

Krumpláče babky Žofky
Tieto krumplače moja babka vedela také dobré uvariť, že som si musel vždy dať dupľu...

Bezlepkové zemiakové lokše
Tento rok (teda už ten minulý:) ) sme po dlhej dobe vynechali vianočné trhy. Že načo...

Zelená špargľa so slovenskou ryžou
Inšpirácia je rcp. od @katka78: https://varecha. pravda. sk/recepty/risotto-so-zelenou-sparglou-a-hraskom-fotorec/50657-recept. html. Tak som si povedala, že...

Tofu-zeleninové fašírky s majoránovými zemiakmi
Tieto "fašírky" silne chutia po zelenine, ktorá je do nich pridaná.

Steak z lososa
Počas sviatkov sme sa napchávali samými sýtymi jedlami . Je načase uvariť niečo ľahšie , ...

Kuracie prsia so špargľou a holandskou omáčkou
Kuracie prsia očistíme, osolíme a opečieme kožou dole dozlata. Opečieme zo všetkých strán a potom...

Hubová praženica
Neviem , aká bude reakcia na tuto praženicu, ale chcem dať recept mojej prípravy.

Vegánska sviečková podľa Sone Štefkovej
Recept na prípravu vegánskeho variantu sviečkovej na smotane, ktorý nám v TV Varecha navarila modelka...

Pečený vianočný kapor v mise
Vypitvaného kapra zbavte šupín a hlavy a nasekajte na porcie. Do každej porcie urobte dva plytké...

Zapekaná cuketa s bravčovým mäsom a so zemiakmi
V kuchyni rád používam zapekaciu misu, ak aj vy, môžete vyskúšať tento jednoduchý a pritom...

Burger s trhaným kuracím mäsom
Vyskúšajte tieto chutné burgre s mäkučkým trhaným mäskom. Príprava je ozaj jednoduchá a isto ho nebudete robiť prvý a poslednýkrát....

Hliva ustricová ako minútka
Väčšie plodnice húb bez nožičiek vopred podusíme vo vlastnej šťave a necháme vychladnúť, veľmi mladé môžeme pripraviť hneď.

Jablková štrúdľa z panvice
Vláčna jablkovo-škoricová plnka v jemne chrumkavom, lístkujúcom ceste....

Pikantné cestoviny s klobásou a so syrom
Toto jedlo je na prvé počutie celkom nezvyčajne poskladané, ale verte mi, že je veľmi...

Tyrolské brambory
Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej, ...

Sumec na rozmaríne s omáčkou a pečenými zemiakmi
Výborná rybka s jemnou omáčkou a novými zemiakmi.

Panenka v orechovo-syrovej kruste na omáčke z kuriatok
Panenka je skvelé mäsko na minútky, ale aj rôzne chutné úpravy. Ja som dnes uvarila...

Dalmatínske vianočné menu: Fritule
Na Štedrý deň alebo chorvátsky „Badnjak“ sa v Dalmácii jedia ryby a fritule - malé, okrúhle,...

Rýchla cuketa s karfiolovou „ryžou“
Toto jedlo som vytvorila pre blízkeho, ktorý má špeciálnu diétu a zoznam surovín ktoré môže jesť...

Bezlepkové lievance
Do vlažného mlieka dáme trochu cukru a droždie, rozmiešame, kým sa droždie rozpustí.

Zapekané domáce fliačky s oškvarkami
Niet nad domáce čerstvé cestoviny, dajú sa pripraviť na sladko i na slano na veľa spôsobov,...

Cestovinový šalát s kuracím mäsom
Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, dochutíme a osmažíme na oleji, potom ich necháme vychladnúť....

Bravčová pečeň na paradajkách
Dnes som robila manželovo obľúbené jedlo - bravčovú pečeň, ktorú som trochu vylepšila.

Bravčové soté
Mäso pokrájame na rezance. Všetky ostatné prísady zmiešame, mäso dáme do tohto nálevu a necháme...

Čevapčiči s ajvarom - národné jedlo Chorvátska
Slovo ćevap pochádza z tureckého kebap. Najznámejší je hajdučki ćevap, ktorý sa pripravoval nad otvoreným...

Kuracie karí s ryžou
Krájajte pekne najemno - k orientálnej kuchyni to patrí. Vďaka tomu sa jedlo jednoducho naberá...

Fettuccine ai funghi
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode. Varíme asi dve až tri minúty. Scedíme a necháme odkvapkať.