Foto: palokuchki
Toto jedlo je dobry sposob ako vyuzit stare rozky alebo zemle. Ja som postupovala podla receptu ktory som nasla na internete. Pouzite suroviny sa Zobraziť celý popisToto jedlo je dobry sposob ako vyuzit stare rozky alebo zemle. Ja som postupovala podla receptu ktory som nasla na internete. Pouzite suroviny sa ale daju obmienat podla toho, co kto ma rad. Urcite by bola v plnke dobra aj poprazena cuketa, ktorej tam momentalne mate vela.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cervenu papriku som prekrojila na mensie casti a zapiekla som ju pod grilom.
-
2
Zapecenu papriku som dala do misky, prikryla som ju pokrievkou asi tak na 10 minut aby sa este zaparila. Z papriky som potom osupala tu ciernu spalenu kozu.
-
3
Klobasku som pokrajala na kolieska a opiekla som ju na panvici.
-
4
Opecenu klobasku som odlozila do misky.
-
5
Potom som na panvici opiekla do polomakka zemiak pokrajany na kocky zhruba 1/1cm.
-
6
Opecene zemiakove kusky som odlozila ku klobaske a do panvice som dala cibulu pokrajanu na tenke kolieska a pretlaceny cesnak.
-
7
Ked bola cibula oprazena
-
8
pridala som k nej klobasku, zemiakove kusky a pokrajanu papriku. Plnku som dochutila solou a korenim.
-
9
Ja som pouzila syr, ktory som si urobila doma. Bol dost makky, nedal sa struhat, tak som ho pokrajala na male kusky. Ak pouzijete tvrdy kupovany syr, treba ho nastruhat.
-
10
Bagetu som pokrajala na platky hrube asi 1cm.
-
11
V orginalnom recepte bolo pecivo a plnka ukladane kolmo. Chcela som to vyskusat ake to bude, tak som sa s tym pohrala. Prvy rad som ulozila postupne, tri platky bagety
-
12
a na ne som dala plnku. Takto som to opakovala tri razy.
-
13
Ukoncila som to platkami bagety. Potom som to cele zdvihla a mala som hotove tri riadky.
-
14
Dalej som postupovala tak, ze som polozila na dno misky platky bagety
-
15
na ne som dala plnku a potom som to cele zdvihla.
-
16
Tak som postupovala pokym som nezaplnila misku a neminula som vsetku plnku s bagetami.
-
17
Pripravila som si zalievku. V mlieku som rozslahala vajicka a ochutila som ju solou a cerstvo mletym korenim styroch farieb. Touto zalievkou som poliala bagety s plnkou. Vrch som posypala syrom a paprikou.
-
18
Zemlovku som piekla vo vyhriatej rure 180C 40 minut.
Približne také urobíme zajtra a k tomu uhorkový šalát.
....chválim
/Ako inac co uz vymyslat ak nie nove kombinacie vsak?/
preto sa divim takym receptom na stranke tu ktore su uplnou kopiou bez cohokolvek improved /koreniny?/a pritom sa stazuju autori ze ich viacej nechcu uverejnovat.
ste sikovna zienka p. Danka.
zase vsetko poruke, klobasky ozaj vonajuce, takze preco by nam nechutilo. Dobry napad zase na dvojmo ako hlavne ci ako priloha. teda aj *cky, aj chlievik, ze nezabudnut a zopakovat.
pri čítaní tohto receptu som si spomenula na môj varecha.pravda.sk/recepty/slany-zemlovy-nakyp-fotorecept/...
nie je taký pekne farebný, ale chutný bol:-))