Foto: fi0na
Moje najobľúbenejšie jedlo. Jedla som už mnoho jeho obmien, ale tá od mamky je naj.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Najvhodnejšia ryža do koložvárskej kapusty je obyčajná guľatozrnná. Pripravte ju zvyčajným spôsobom do polomäkka. Medzitým si nakrájame cibuľu a cesnak nadrobno a klobásky na kolieska.
- 2
Na panvicu dáme roztopiť trochu masti a osmažíme polku nakrájanej cibule. Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a pridáme pretlačený cesnak. Keď je mäso hotové ochutíme 1 čl mletej papriky. Mäso preložíme na tanier a v panvici roztopíme opäť trochu masti a opražíme zvyšnú cibuľu. Pridáme kyslú kapustu, ktorú sme predtým trochu vymačkali a posypeme rascou. Dusíme ju do polomäkka.
- 3
Keď je kapusta hotová, menšiu polovicu z nej rozložíme na dno pekáča. Nasleduje pol ryže, mäso a klobása, zvyšok ryže a nakoniec zvyšná kapusta. Na záver rovnomerne polejeme smotanou na šľahanie. Ideálne je na veľkosť môjho pekáča použiť 300 ml smotany, ale ja dávam málinko viac, pretože mám rada šťavnatú koložvárku :) Pečieme odkryté 30 min na 200 stupňov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
inak ja som toto este nikdy nejedla,aspon si nepametam,tiez sa to stale chystam spravit,tak mozno tento vikend,spravim podla Teba...
Takúto výbornú koložvársku robili u nás v škole a celých 25 rokov som sa tešila, keď ju uvarili, aj recept mám od nich, takmer navlas rovnaký, ako je Tvoj, ibaže ju varím zriedka, odrádza ma tá kopa riadu, ktorá ostane po jej príprave... Ale dala si mi chrobáka do hlavy a asi ju cez víkend uvarím.
Šľahačkovú smotanu ale nechám skysnúť, a tak ju dávam do koložvárskej kapusty.
Toto jedlo ma byt krasne barevne a tak aj chuti.mnam..