Koložvárka od mamky

fi0na - fotkaFi0na, 26. marca 2014 8:01
Ďalšie recepty »

Koložvárka od mamkyFoto: fi0na

Moje najobľúbenejšie jedlo. Jedla som už mnoho jeho obmien, ale tá od mamky je naj.

8
porcií
30 min
príprava
30 min
na 200 °C

Suroviny

NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Najvhodnejšia ryža do koložvárskej kapusty je obyčajná guľatozrnná. Pripravte ju zvyčajným spôsobom do polomäkka. Medzitým si nakrájame cibuľu a cesnak nadrobno a klobásky na kolieska.

  2. 2

    Na panvicu dáme roztopiť trochu masti a osmažíme polku nakrájanej cibule. Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme a pridáme pretlačený cesnak. Keď je mäso hotové ochutíme 1 čl mletej papriky. Mäso preložíme na tanier a v panvici roztopíme opäť trochu masti a opražíme zvyšnú cibuľu. Pridáme kyslú kapustu, ktorú sme predtým trochu vymačkali a posypeme rascou. Dusíme ju do polomäkka.

  3. 3

    Keď je kapusta hotová, menšiu polovicu z nej rozložíme na dno pekáča. Nasleduje pol ryže, mäso a klobása, zvyšok ryže a nakoniec zvyšná kapusta. Na záver rovnomerne polejeme smotanou na šľahanie. Ideálne je na veľkosť môjho pekáča použiť 300 ml smotany, ale ja dávam málinko viac, pretože mám rada šťavnatú koložvárku :) Pečieme odkryté 30 min na 200 stupňov.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist