
Taštičky s grilovaným úhorom a kačacou pečeňou
Omáčka ponzu: Najskôr zmiešame všetky suroviny okrem sliviek, dáme na sporák a počkáme, kým sa...

Šalát s fazuľovými klíčkami a krevetami
Presypeme klíčky do sitka a opláchneme studenou vodou. Na panvici bez tuku opražíme sezam do zlatohneda,...

Bezlepkové cuketové placky s jogurtovo-bylinkovým dipom
Máme pre vás skvelý sezónny recept, ktorý si zamilujete! Pripravili sme bezlepkové cuketové placky s jogurtovo-bylinkovým dipom, ktoré sú ideálnym riešením na ľahký obed či večeru....

Rezance s hubami
Huby nakrájame na tenké plátky, cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno.

Rezne s mrkvičkou
Z troch lyžíc oleja, citrónovej šťavy, soli, korenia a roztlačeného cesnaku pripravíme marinádu....

Ľahká zeleninová omeletka
Snažíme sa žiť zdravo(keď už sme v zime tých pár kíl pribrali ) a vymýšľame ľahké, zeleninové...

Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny
Jednoduché jahňacie rebrá, ktoré si aj pastier oviec dokáže ľahko urobiť. Dnes som pripravila aj...

Mäsové guľky s olivami
Ďalší odskúšaný recept podľa časopisu Apetit. Padol mi do oka , tak som sa pustila...

Sladkosť z cícerovej múky
Boduje u vegetariánov i u priateľov mäsožrútov. Všetky suroviny sa dajú zohnať na Slovensku a je...

Teľacie zapekané v paradajkovej omáčke
Paradajky umyjeme a nakrájame na kúsky. Cesnak ošúpeme, bazalku umyjeme a oboje nasekáme. Polovicu...

Celer na tymiánu s vůní kokosu
Recept mi padl do oka na nějakém slovenském webu. Kdo tohle vymyslel, zlatou vařečku by...

Šampiňóny v mletých guliach
Žampiony v mletém mase zůstanou krásně šťavnaté. Moje recepty najdete na http://inkitchenopen. blogspot. cz/

Jehněčí s pohankovým kubou a liškami – Jahňacina s pohánkou a kuriatkami
Umyté a osušené jahňacie stehno prešpikujeme slaninou a cesnakom. Mäso opečieme na masti. Vyberieme ho a v...

Šalát z lesných húb
Na panvici zarestujeme huby, pridáme najemno nasekanú šalotku, okoreníme, osolíme, zastrekneme bielym vínnym...

Bravčové batôžky
Bravčové stehno prekrojíme na štyri rezne, naklepeme, osolíme a natrieme kečupom. Na troche oleja...

Po grilovačke
V sobotu sme grilovali a keďže sme všetko nevládali zjesť, ostalo aj na nedeľu. Korenie...

Kačacina tandoori s vyprážanou polentou a pak choi
Kačacie prsia umyjeme, osušíme a očistíme kožu. Kožu nakrojíme na pásiky, osolíme a okoreníme....

Perkelt z kapra
Kapra najskôr očistíme, vypitveme, rozkrojíme na polovice, osolíme a hlavu s plutvami odsekneme.

Zeleninový tanier
Rascu, feferónku a muškátový orech rozdrvíme na prášok a opražíme na oleji spolu s čili, ...

Ryžový pilaf
Je to ryžový pokrm, ktorého história siaha až do Perzie. Na rozdiel od klasickej, ochutenej ryže sa pilaf varí vo vývare a môže sa podávať ako samostatné jedlo, alebo ako netradičnejšia príloha....

Gözleme plnené medvedím cesnakom a syrom
Toto turecké múčne jedlo sa dá plniť rôznymi plnkami....

Bazalkové guľky
Recept na toto jedlo mam uz velmi davno. Videla som ho v jednom casopise.

Bylinkové placky z krúp
Prepláchnuté krúpy uvaríme v osolenej vode, scedíme a zomelieme alebo rozmixujeme. Pridáme vajce, nadrobno pokrájanú...