Valčeky z kuraciny a bešamelu

Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 20. augusta 2013
Valčeky z kuraciny a bešamelu
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
60 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
400 g
50 g
3 ks
100 g
200 g
1 l (na vyprážanie)




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na oleji do chrumkava. Vychladíme a narežeme na drobné kúsky a zamiešame do vopred pripraveného bešamelu, ochuteného muškátovým orieškom.

  2. 2

    Pridáme špenát a zamiešame. Zo zmesi tvarujeme dlhé valce, najjednoduchšie pomocou potravinovej fólie. Necháme chvíľu zamraziť.

  3. 3

    Nakrájame na kratšie valčeky a obaľujeme dvakrát v trojobale. Pol minúty vyprážame v rozpálenom oleji. Podávame horúce ako letnú chuťovku.

Diskusia k receptu

sisok
no ja by som si to v restike nedala. vsade davat ten besamel, ako keby to bol vynalez storocia :)
alexa73
ja by som si to veru dala , idu tam same super veci




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia