Valčeky z kuraciny a bešamelu
Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 20. augusta 2013
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 20. augusta 2013
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme na oleji do chrumkava. Vychladíme a narežeme na drobné kúsky a zamiešame do vopred pripraveného bešamelu, ochuteného muškátovým orieškom.
- 2
Pridáme špenát a zamiešame. Zo zmesi tvarujeme dlhé valce, najjednoduchšie pomocou potravinovej fólie. Necháme chvíľu zamraziť.
- 3
Nakrájame na kratšie valčeky a obaľujeme dvakrát v trojobale. Pol minúty vyprážame v rozpálenom oleji. Podávame horúce ako letnú chuťovku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu