Taštičky s grilovaným úhorom a kačacou pečeňou
Tomáš Lysý
šéfkuchár reštaurácie Iasai v Bratislave, 21. novembra 2019
šéfkuchár reštaurácie Iasai v Bratislave, 21. novembra 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
Suroviny
50 g |
|
10 g |
|
Plnka: | |
100 g grilovaný |
|
50 g |
|
10 g |
|
3 g |
|
4 g |
|
30 ml |
|
Omáčka ponzu: | |
100 ml |
|
100 ml |
|
50 ml |
|
50 ml |
|
50 g |
|
20 g |
|
Postup
-
1
Omáčka ponzu: Najskôr zmiešame všetky suroviny okrem sliviek, dáme na sporák a počkáme, kým sa roztopí cukor. Po vychladnutí rozmixujeme slivky v omáčke.
- 2
Plnka: Úhora nakrájame najemno a zmiešame s opečenou kačacou pečeňou. Dochutíme unagi omáčkou, zázvorom, soľou, korením.
- 3
Plnku balíme do taštičiek z gyoza cesta. Taštičky dáme na paru na asi 3 minúty a potom opekáme zo spodnej strany dochrumkava. Podávame v omáčke ponzu a na každú taštičku kvapneme trochu umeboshi pasty.
Tiež taštičky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu